Syndroom van Ramsay-Hunt: Gezicht JUSTIN BIEBER deels verlamd (kans op blijvend gehoorverlies)

0

Het gezicht van Justin Bieber is deels verlamd als gevolg van het syndroom van Ramsay-Hunt. Enkele dagen geleden kondigde Bieber aan dat hij enkele concerten moest schrappen vanwege de aandoening. Het virus kan oorpijn, (tijdelijk of blijvend) gehoorverlies, (tijdelijke of blijvende) verlamming van de aangezichtszenuw en duizeligheid veroorzaken.

Bierber vertelt over zijn verlamming op Instagram. “Ik wilde jullie een update geven over wat er allemaal gaande is”, zegt de artiest in een video, nadat hij eerder deze week drie shows verplaatste. “Zoals jullie waarschijnlijk kunnen zien aan mijn gezicht, heb ik wat het syndroom van Ramsay-Hunt wordt genoemd.”


Bieber zegt in de video Hij verklaarde dat hij last heeft van gordelroos en wanneer dat optreedt in het gelaat, dat kan leiden tot de verlamming van de gezichtsspieren, ook wel het Ramsay Hunt-syndroom genoemd. “Zoals jullie waarschijnlijk aan mijn gezicht kunnen zien: ik heb het syndroom van Ramsay Hunt, een virus dat de zenuwen in mijn oor en mijn gezicht aantast, waardoor mijn gezicht verlamd is.” Bieber zegt dat hij er alles aan gedaan heeft om beter te worden, maar de ziekte wordt enkel erger.

In de video toont de zanger dat hij slechts met één oog kan knipperen en dat hij alleen kan glimlachen met één kant van zijn mond. “Mijn hart breekt dat ik deze komende shows zal moeten uitstellen. Aan al mijn mensen: ik hou zo veel van jullie en ik ga rusten en beter worden.”


Het Ramsay-Hunt Syndroom is een infectie van de gehoorzenuw. Deze wordt veroorzaakt door het herpes-zoster-virus (hetzelfde virus dat verantwoordelijk is voor waterpokken en gordelroos). Het virus kan oorpijn, (tijdelijk of blijvend) gehoorverlies, (tijdelijke of blijvende) verlamming van de aangezichtszenuw en duizeligheid veroorzaken. Er vormen zich kleine, met vocht gevulde blaasjes in de oorschelp en in de gehoorgang. Er kunnen zich ook blaasjes vormen op de huid van het gezicht of de nek.