Sylvie’s liefdessprookje (afgebrand in eigen land, maar in Duitsland geniet men van Meis en haar rijke Wim

0

(Beeld: Instagram Sylvie Meis)

Waar in ons land iedereen over Sylvie Meis heen valt nu zij na haar scheiding van kunstenaar Niclas Costello nieuw geluk vindt in de brede armen van sloopkoning en multimiljonair Wim Beelen, geniet men bij onze Oosterburen van wat toch echt op een heus liefdessprookje lijkt.


Het nieuws van de ontluikende liefde tussen Sylvie Meis en Wim Beelen mag dan pas een paar weken oud zijn en de relatie tussen de kleine diva en de sloopkoning mag zelfs nog niet de tijd hebben gehad om tot volle wasdom te komen in Nederland is Sylvie Meis andermaal al weer aan de schandpaal genageld. Sylvie zal er inmiddels aan gewend zijn. Hwas niet anders bij zakenman Guillaume Zarka, graaf Luis Medina Y Abascal, zanger Robin Thicke, bankier Samuel Deutsch, de steenrijke Charbel Aouad, de Brabantse producent Bart Willemsen of kunstenaar Niclas Castello.

‘Golddigger’ was misschien nog wel het vriendelijkste dat Sylvie over zich heen kreeg op internet vanwege haar nieuwe relatie met multimiljonair Beelen. René van der Gijp noemde haar in het veelbekeken Vandaag Inside nog een ‘lekker meisje’, maar collega Johan Derksen vertolkte waarschijnlijk het onderbuikgevoel van de natie door te zeggen je kunt wel ‘op haar geilen’, maar is ze wel ‘een slechterik’ wier ‘karakter niet deugt’. Dat laatste omdat Sylvie op het oog altijd rijke mannen lijkt te daten.


Dat Sylvie uitstekend in staat haar financiële boontjes te doppen, haar vermogen wordt op 20 miljoen euro geschat, lijkt er maar niet in te willen in ons land waar de geldende mening al jaren is dat zij teert op de zak van haar doorgaans welgestelde lovers. Hoe anders is dat bij onze Oosterburen.

Dat Sylvie al sinds 2005, toen haar ex-man (en voormalig voetballer) Rafael van der Vaart (39) een contract kreeg bij de plaatselijke SV, in Hamburg een huis heeft is dan ook niet voor niets. De Duitsers mogen zich bij tijd en wijle ook verwonderen over het liefdesleven van Meis, ze bewonderen haar wel, want de meest tijd na haar in 2013 stukgelopen huwelijk met Rafael van der Vaart stond Sylvie er alleen voor. Ze voedde zoon Damian, die recent een contract tekende bij Ajax, op, bouwde haar eigen zakenimperium uit, was het gezicht van verschillende, grote lingeriemerken en had een succesvolle tv-carrière die nog altijd voort duurt. Dit jaar nog was zij de presentatrice van Love Island. De Duitsers lijken ook te begrijpen dat Sylvie een nieuwe liefde niet bij McDonalds of in de buurtkroeg in Hamburg tegen het lijf zal lopen, omdat ze daar, vanwege haar bekendheid, niet kan komen.

Het feit dat ze bekend is, is volgens Meis vooral een nadeel als het gaat om het ontmoeten van nieuwe vrienden. “Ik kan me voorstellen dat mannen aarzelen om mij aan te spreken omdat ik bekend ben,” vertelde Meis aan Bild, waarin ze ook zei dat ze vermoedt dat veel mannen “bang zijn voor zelfverzekerde vrouwen”. Een lover op internet vinden vindt Meis maar niets. “Ik ben bij geen enkele dating-app ingeschreven. Als ik op mijn zestigste nog single ben, schrijf ik me misschien wel in. Ik ken wel veel mensen die bij Raya zitten en daar op zoek zijn, maar ik dus niet.” Raya werkt op een vergelijkbare manier als Tinder – met één groot verschil. Het is alleen voor de rich & famous van deze wereld. Meis vindt haar mannen nog altijd het liefst in het wild.

Afgelopen februari maakte Sylvie Meis bekend dat ze gaat scheiden van echtgenoot Niclas Castello – het is het tweede mislukte huwelijk van de presentatrice. Van 2005 tot 2013 was ze getrouwd met ex-voetballer Rafael van der Vaart. Meis was maar een zomer alleen, want begin oktober ontmoette ze Wim Beelen bij toeval in een Amsterdams restaurant en het klikte. Sindsdien brengen ze elke vrije minuut samen door. Ze waren samen op Mallorca om de driedaagse bruiloft van Sylvie’s vriendin Emi Arpa mee te vieren. Na het droomhuwelijk bleven Sylvie en Wim aan de Middellandse Zee en verlengden hun romantische vakantie op Wims luxe jacht Lucky Us. Lucky Us, na Sylvie, de tweede grote liefde van Wim.

Het jacht, gebouwd in 2003 (nieuwprijs: 9,5 miljoen euro), heeft echt alles: onderdeks zijn er vier slaapkamers met ruimte voor 8 tot 10 gasten. Aan boord is ook ruimte voor 9 crewleden. Er is een whirlpool, stoomdouche, VIP-cabine en wat Sylvie zal aanspraken het zitgedeelte in ruime woonkamer is verfraaid met kussentjes van Hermès, een van haar favoriete tassenmerken. Op het bovenste dek een jacuzzi en aan de achterkant een groot zwemplateau met ruimte voor twee jetski’s.Beelens jacht kreeg in 2020 nog een uitgebreide opknapbeurt waarbij kosten nog moeite werden gespaard. Vervolgens ging het jacht in de verkoop voor €17,5 miljoen. Niet omdat Beelen ongelukkig was met zijn ‘nieuwe’ jacht, maar omdat Beelen geld wilde verdienen. Tegen zakenblad Quote zei de multimiljonair ‘Ik heb die boot gekocht, verbouwd en dan verkoop je ‘m weer. Dat is mijn businessmodel tegenwoordig. Hij heeft een refit gehad, is langer gemaakt en weet ik wat. Dan zet je ‘m weer te koop en ga je de volgende doen.’ Ondanks de dure refit meldde zich geen koper voor LuckyUse. Achteraf een geluk bij een ongeluk, want het jacht is nu Wims en Sylvie’s liefdesnestje waar ze ongestoord en ongezien van elkaar kunnen genieten, want zeker in Duitsland wil men alles weten over het zo overduidelijk verliefde paar.

‘Die neue liebe’ van Sylvie is dan ook al weken groot voorpaginanieuws bij de Oosterburen. Maar de Duitsers kijken, in tegenstelling tot de Nederlanders, met genoegen naar dit liefdessprookje. Duitsland grootste krant, Bild, spotte Meis en nieuwe liefde Wim Beelen recent tijdens een evenement georganiseerd door Sylvie’s goede vriendin, de beroemde cosmetischarts Dr. Emi Arpa, in Berlijn en schreef bij een foto van de twee: Sylvie kwam in een prachtige fluwelen jurk met wow-decolleté, Wim in een chique crèmekleurig jasje. Past heel goed bij hen – liefde! Wat straalt ze! Hoe hij haar vasthoudt!

Sylvie’s nieuwe lover Wim Beelen heeft overigens een flinke smak gemaakt in de de nieuwe Quote 500, de rijkenlijst van vermogend Nederland. Stond hij in de editie van 2022 met 155 miljoen nog op plek 360, dit jaar is hij 51 plaatsen gezakt naar plek 411. Zijn vermogen is nu nog ‘maar’150 miljoen. Beelen, die zijn miljoenen verdiende, met slopen verkocht vorig jaar zijn bedrijf en zit nu in de scheepsbouw en investeerde in de ontwikkeling van het voormalige ADM-terrein in Amsterdam.