SYLVIE MEIS: Miljoenenvermogen slinkt nu zij niet meer op tv is (ook als vrouw van middelbare leeftijd populair?)

0

13 april wordt Sylvie Meis 45 jaar. Een vrouw van middelbare leeftijd wiens populariteit tanende is. Haar tv-carrière in Duitsland en Nederland lijkt on hold te staan. Het maakt dat haar in de afgelopen 25 jaar opgebouwde miljoenenvermogen slinkt en slinkt. Aan de bedelstaf zal Meis niet raken, maar zelfs zij zal op de kleintjes moeten gaan letten nu zij niet meer op tv is ook steeds minder door grote bedrijven wordt gevraagd om hun producten te promoten.

‘Ik heb altijd mijn eigen geld verdiend, en veel ook. Het zijn vaak oude mannen die op me afgeven, misschien omdat ze bij lange na niet verdienen wat ik verdien, en daar gefrustreerd over zijn,’ aldus La Meis, wiens vermogen in 2017 door zakenblad Quote al werd geschat op rond de €14 miljoen. Maar in de jaren die volgden kalfde dat vermogen volgens Duitse media in rap tempo af.


Dat haar tweede echtgenoot, de kunstenaar Niclas Castello met wie Sylvie in de zomer van 2020 in het huwelijk trad, niet onbemiddeld is was dan ook mooi meegenomen. Ten tijde van het huwelijk schroomde de Duitse pers niet om in geuren en kleuren te vertellen dat de miljoenen die zij uiteindelijk zou hebben meegekregen na de scheiding met Rafael Van der Vaart en die kwamen bovenop het gelds dat zijzelf verdient had snel aan het verdampen waren. Een verhaal dat ondersteund werd door het feit dat Meis ook nog eens veel opdrachtgevers, waaronder giganten als Hunkemoller en L’Oreal, zag afhaken.

Eerder, in 2017, was ze al aan de kant gezet als co-presentatrice van het programma Let’s Dance bij het Duitse RTL. Haar comeback op tv twee jaar later als jurylid bij de talentenjacht Das Supertalent duurde slechts een seizoen. Bij zowel Lets Dance als Das Supertalent werd Meis opgevolgd door een presentatrice die heel wat minder jaartjes telde dan de toen nog 41 van Sylvie. Haar eigen programma Sylvies Dessous Models, waarin ze met visagiste Serena Goldenbaum en haar manager Marina Coburger op zoek ging naar het perfecte lingeriemodel voor haar bedrijf Meis Enterprise werd ook al geen kijkcijfersucces. Ook voor haar voorlopig laatste tv-avontuur, het presenteren van de Duitse versie van ‘Love Island’ in 2022, bleven de Duitsers niet massaal thuis.


Pijnlijk allemaal, want juist die tv was het ideale uithangbord voor haar eigen schoenen-, zonenbrillen en lingerielijn. Sylvie’s blijkbare slinkende vermogen viel ook volgers van haar Instagramaccount op. Die klaagden dat Sylvie nog slechts gesponsorde berichten postte. Desondanks heeft Sylvie (44) nog altijd 1,4 miljoen volgers, maar bijvoorbeeld schaatsster Jutta Leerdam (24) heeft er met 3.9 miljoen al meer dan het dubbele. Ook in dit geval lijkt leeftijd een rol te spelen.

Sylvie Flirty lingerielijn die voor het eerst in 2018 voor Duitse tak van Amazon maakte wordt nog altijd aangeboden, en vaak met een hoge korting, op de site van de Amerikaanse internetgigant, maar van een exclusieve samenwerking is geen sprake meer. Meis werkt nu samen met het een stuk minder prestigieuze Aldi, waarvoor ze afgelopen najaar al weer voor de vijfde keer een lingeriecollectie onder haar naam presenteerde tegen prijsjes, alles onder de 20 euro, een discounter als Aldi waardig.

Volgens Meis moeten we de Duitse Aldi overigens niet vergelijken met de Nederlandse tak waar het nog altijd boodschappen doen uit dozen is. “Aldi is een heel gerespecteerde winkelketen hier”, verduidelijkte Meis haar keuze aan dit weekblad. “De prijzen van mijn collectie liggen tussen de acht en zestien euro, voor een kimono is dat natuurlijk crazy. En ik wilde niet iets dat je na drie keer wassen moet weggooien, alles is eco-friendly geproduceerd. Dit is wat ik wilde, mijn merk voor heel veel vrouwen toegankelijk maken. Het is iets waar je trots op moet zijn. Want je komt pas tot zo’n samenwerking als ze zeker weten dat freaking iedereen weet wie je bent.”

Sinds ze het ambassadeurschap van Juvéderm, de Duitse nummer een op het terrein van hyaluronzuurfillers, in ruil voor een ruime cheque, op zich nam geeft ze ook wat ze altijd ontkende: ze helpt moeder natuur af en toe een handje. ““Ik kreeg eigenlijk vanuit het niets de vraag of ik interesse had om de campagne te dragen voor Juvéderm, omdat ik in hun ogen goed pas bij het merk. Sinds ik veertig ben, krijg ik ieder jaar de vraag hoe ik er zo uit blijf zien. Dan moet je elke keer weer die vraag omzeilen door te zeggen: Slapen, sporten, gezond eten en water drinken. En ik heb goede genen én ik gebruik fillers en daarmee kan ik dat wat je nu ziet bereiken,” vertelde ze in JAN.

Waar Meis zakelijk in zwaar weer lijk te zijn terechtgekomen lijkt ze privé haar leven op de rit te hebben. Ze mag dan in Hamburg niet huis en haard delen met echtgenoot Castello, die Berlijn zijn thuishaven noemt en doorgaans in ZwitSerland werkt, als ze samen zijn lijken ze gelukkig. Ze spenderen vaak samen de weekends en gaan regelmatig op vakantie. De twee zeggen dat die langeafstandsrelatie perfect werkt voor hen. En ook de relatie met de in het Deense Ebbjerg wonende ex Rafael van der Vaart en zijn tien jaar jongere vriendin Estavana Polman, is goed.
Rafael en Sylvie zoon Damián woont bij zijn vader en staat onder contract staat bij Rafaels laatste club Esbjerg. Rafael van der Vaart gaat later dit jaar in Roemenië wonen. De 109-voudig international volgt zijn vriendin Estevana Polman, die sinds kort voor Rapid Boekarest handbalt. Of Damián meeverhuist is nog niet zeker, want voetbalclub Heerenveen heeft belangstelling voor het talent. Het zou kunnen dat Damián door de week bij een gastgezin in Heerenveen gaat wonen en in de weekends bij Sylvie in Hamburg op nog geen 400 kilometer van Heerenveen.Meis zelf lijkt zich vooralsnog niet echt zorgen te maken over haar financiën. Ze heeft als thuisbasis nog altijd haar 400m2 tellende Hamburgse appartement dat 12.000 euro per maand kost. Recent, bij de opening van het nieuwe Atlantis The Royal-hotel in Dubai was zij een van de genodigden bij het eerste solo-optreden van Beyoncé in vijf jaar . Volgens mode-experts had meis voor deze bijzondere gelegenheid een jurkje van maar liefst 7000 euro geshopt.

En ook in de toekomst lijkt Sylvie Meis niet te verwachten dat er een moment komt dat ze financieel de tering naar de nering moet zetten. Op de vraag waar Sylvie zichzelf over 15 jaar ziet antwoorde recent in Grazia, het blad waar ze ook columniste was: “Woah, dan ben ik dus bijna zestig! Tegen die tijd hoop ik oma te zijn. Ik werk dan niet meer zoveel als nu. Ik hoef alleen af en toe een crème voor de oudere huid aan te prijzen en op een cover te staan in een grote robe en met champagne. Een beetje à la Sharon Stone. Ik heb dan kort, blond, achterovergekamd haar. Dat grijze komt in de zestig pas.”