Sven Kockelmann en ‘talent’ Talitha Muusse – ‘misschien moeten we ouderen het stemrecht ontnemen’- nieuw duo Op1

0

Talitha Muusse en Sven Kockelmann gaan Op1 op zondag presenteren. Het duo van KRO-NCRV verzorgt de talkshow tot de landelijke verkiezingen in maart. Zeker Talitha Muusse heeft nogal uitgesporken meningen. Over ouderen zei ze: “Misschien moeten we hen het stemrecht ontnemen. Zeker wanneer het gaat om besluiten waarvan zij de consequenties niet meer meemaken.”

Sven Kockelmann (1969) is voor KRO-NCRV al elke werkdag te horen met het NPO Radio 1-programma 1op1 en presenteerde de afgelopen jaren meerdere eigen interviewprogramma’s. Als politieke journalist schuift hij aan bij de talkshow M. De NPO hield zijn aanstelling bij Op1 lang tegen omdat hij niet ‘likeable’ genoeg zou zijn. “Ik denk dat ik tweeënhalve minuut op een lijstje stond, maar de leiding van de NPO vindt mij niet likeable genoeg, heb ik teruggehoord”, zei hij voorafgaand aan de start van Op1.


Talitha Muusse (29) is de millennial-expert is het gezicht van de Jongerenrevolutie en Coalitie-Y, een samenwerkingsverband van jongerenorganisaties, vakbonden en klimaatbeweging. Talitha is ook een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge ondernemers en professionals. Ze heeft ook uitgesproken opvattingen. Over ouderen zei ze: ,,Misschien moeten we hen het stemrecht ontnemen. Zeker wanneer het gaat om besluiten waarvan zij de consequenties niet meer meemaken.”

Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV, noemt Muusse ‘een aanstormend allround talent’.