BINNENKIJKEN – Schrijfster Susan Smit is weer baas in eigen huis na uitkopen ex!

0
Susan Smit is weer baas in eigen huis! Ze heeft de man die haar in de steek liet vorig jaar, Peter Veldhoven, uitgekocht en dus is de woning in de Amsterdamse Jordaan – koopprijs €860.000 – weer van haar alleen!

Sinds haar debuut ‘Heks’ in 2001 heeft Susan Smit (41) maar liefst 12 boeken, waaronder de historische romans ‘Vloed’en ‘Gisele’ geschreven. Na het uitkomen in 2013 van Gisèle, een historische roman over de onstuitbare opmars van de Tweede Wereldoorlog, wilde Susan snel aan een volgende roman beginnen.

Maar dat bleek lastiger dan gedacht, want met de komst van Goof in oktober 2013 werd het huis dat Susan, toen nog man Peter en dochter Linde (4) deelden te klein. Susans werkkamer werd de kamer van baby Goof en van werken aan een nieuwe roman kwam bijna niets meer.


Al snel besloten Susan en Peter op zoek te gaan een nieuw huis in Amsterdam. En dat vonden ze ook in de Amsterdamse Jordaan. Het pand waarvoor zij vielen heeft een oppervlakte van 178m² en een perceeloppervlakte van 71m². Het heeft 6 kamers, waarvan Susan er een van in gebruik heeft genomen als werkkamer. Ook beschikt het huis over een tuin en dakterras.

De vorige bewoners vroegen € 895.000 voor het pand, maar na stevig onderhandelen betaalden Susan en Peter, de vader van haar twee kinderen Kinde(5)en Goof(2) uiteindelijk € 860.000 euro voor het karakteristiek Jordanees woonhuis.


Maar het gezin woonde er nog maar net of Peter besloot dat Susan toch niet de vrouw van zijn leven was. Hij vertrok en vroeg de echtscheiding aan. Een beslissing die Susan veel verdriet deed. Nu, een jaar later, heeft ze haar leven weer op de rails en heeft ze ex Peter uitgekocht, want het huis stond op hun beider naam. Dat kostte de schrijfster vanwege de opgebouwde overwaarde bijna €50.000 euro. De hypotheek van acht ton staat nu alleen op haar naam. Tijd voor een bestseller dus!