Superwinst! Steven Spielberg verkoopt strandhuis voor 35 miljoen

0
Zelf betaalde Steven Peilberg nog geen 7 miljoen dollar voor zijn huis aan het strand van Malibu, maar de man die van Spielberg kocht betaalde aanzienlijk meer:namelijk 35 miljoen dollar.

De afgelopen jaren verhuurde Steven Spielberg zijn huis in Malibu al als ‘vakantiehuis’ met een prijskaartje van 150.000 dollar per maand in het hoogseizoen. Maar nu heeft de man achter de Jurassic World-film het huis met schitterend uitzicht over de oceaan verkocht voor 35 miljoen dollar. Vijf keer zoveel als hij zelf voor het optrekje betaalde.

Spielberg kocht het pand aan het strand van Malibu in twee afzonderlijke transacties, de eerste in 1989 en de tweede in 2000. Het kostte hem in totaal $ 6.570.000. Maar nu heeft een nog onbekende koper 35 miljoen neergeteld voor het meer dan 2000 m2 grote huis met tal van terrassen met ongeëvenaard uitzicht over de oceaan.


Op de begane grond zijn naast de grote woonkamer en keuken vier slaapkamers. Op de eerste verdieping zijn nog drie slaapvertrekken plus een bibliotheek en een massageruimte. In een apart gastenverblijf op het meer dan 4000 m2 grote terrein niet alleen nog twee slaapkamers, maar ook een privé-bioscoop. Het zwembad en de spa liggen in de beschutte binnentuin. Bovendien is er een privépad naar het privéstrand.