STRIJDBARE MARCO BORSATO laat van zich horen: ‘Ik heb me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag’

0

(Beeld: borsato.nl)

Marco Borsato laat van zich horen en zegt nadat gisteren bekend werd dat er tegen hem bij justitie een aangifte ligt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag van een Voice-kandidaat. De zanger strijdvaardig: “Ik weet niet wie er aangifte heeft gedaan, maar ik weet wel dat als die z’n verhaal doet, ik mijn verhaal er tegenover zal stellen, want ik heb me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.”


Tegen Borsato werd al eerder een aangifte gedaan van een zedenfeit, maar die staat los van The Voice. Ook dat feit ontkent hij overigens met klem. Dat er een aangifte ligt van een Voice Kids-deelnemer is nieuw. De advocaten van Marco, het echtpaar Knoops, zeiden eerder dit jaar nog dat er tegen hem geen aangifte is gedaan in de zaak rondom The Voice.

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vertelde in Shownieuws dat hij met Marco’s advocaat Geert-Jan Knoops heeft gesproken. “Dat er nu ook in de Voice-zaak aangifte tegen Marco gedaan zou zijn is nieuw. Vorige maand heeft het Openbaar Ministerie nog laten weten dat er tegen Marco géén aangifte lag. Dat zou dan echt iets van de laatste weken moeten zijn.”


Marco is nu heel strijdbaar, zegt Santegoeds. “Knoops heeft vanochtend lang met Marco gesproken. We hebben hem nooit meer gezien sinds deze affaire is losgebarsten, maar vanmorgen klonk hij kennelijk wel strijdvaardig toen hij zijn advocaat aan de lijn had. Hij zegt: ‘Ik heb honderden mensen opgeleid tijdens mijn jaren bij The Voice. Ik weet niet wie er aangifte heeft gedaan, maar ik weet wel dat als die z’n verhaal doet, ik mijn verhaal er tegenover zal stellen, want ik heb me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.’” Toch wel bijzonder, vindt Evert Santegoeds. “Dat is de eerste reactie van Marco in heel lange tijd.”

ook Jeroen Rietbergen, de voormalig bandleider bij The Voice of Holland die wordt beschuldigd van seksueel wangedrag, wil tijdens het strafrechtelijk onderzoek graag zijn kant van het verhaal vertellen. Dat zegt zijn advocaat Peter Plasman tegen het ANP. “Dan kan hij zijn verhaal doen.” Rietbergen zal dan onder meer “met kracht ontkennen” dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd.