Straat Karin Bloemen decor van schietpartij met automatische wapen tussen overvallers en politie

0

De straat in Broek in Waterland waar Karin Bloemen woont was woensdagmiddag het decor van schietpartij met automatische wapen tussen overvallers en de politie. Karin is ongedeerd gebleven. Er ging wel een kogel door de ruit bij de buren van Bloemen.

Vluchtende overvallers van een geldtransportwagen in Amsterdam-Noord hebben tijdens een achtervolging in Amsterdam en in Broek in Waterland geschoten met automatische wapens op de politie. Een woordvoerder van de politie noemde het een wonder dat er geen andere mensen gewond zijn geraakt.


Rond 14.15 uur werd de politie gealarmeerd voor een overval en een schietpartij op de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord Het bleek te gaan om een overval op een waardetransport. De daders gingen er in zeker twee auto’s vandoor, waarna er een achtervolging ontstond. Na een schietpartij tussen de vluchtende overvallers en de politie vloog er een politiehelikopter boven de wijk. Ook twee ambulances en een mobiel medisch traumateam waren ter plaatse. De verdachten werden vanuit Amsterdam achtervolgd. Bij Broek in Waterland vluchtten ze een weiland in. Er werden tientallen agenten Naar Broek in Waterland gestuurd, en er cirkelde urenlang een politiehelikopter rond het dorp.

Zes verdachten zijn opgepakt, twee van hen raakten gewond. Ook kwam een van de verdachten om het leven. Op beelden is te zien dat agenten op rennende mensen schieten. Waardoor de omgekomen verdachte is gedood is nog onduidelijk. In de omgeving zeker twee auto’s in brand gestoken. In omliggende huizen zijn kogelgaten aangetroffen.


De politie spreekt van een zeer uitzonderlijke overval. “Het feit dat ze met automatische wapens aan de gang zijn gegaan, dat is niet niks”, zegt de woordvoerder. Of er meer verdachten zijn dan de zes aangehoudenden is nog onbekend. Onderzoek zal dat moeten uitwijzen.