STORY: Kan STIEN DEN HOLLANDER wel voor ons land naar Songfestival? Depressies, psychoses, paniekaanvallen, poging tot zelfdoding…

0

Weekblad Story steekt Sien de Hollander, die onder haar artiestennaam S10 volgend jaar voor Nederland gaat uitkomen op Eurovisie Songfestival een hart onder de riem met de tekst ‘Depressies, psychoses, paniekaanvallen, poging tot zelfdoding… Wordt een deelname aan het Eurovisie Songfestival niet te veel voor de zangeres?

Stien den Hollander vertelt onder haar artiestennaam S10 in haar nummers openhartig over haar psychische problemen. Voor haar plaat Snowsniper kreeg ze een Edison uitgereikt, een prestigieuze Nederlandse muziekprijs. Maar weekblad Story is desondanks bezorgd over de deelname van Stien  namens ons land volgend jaar aan het Eurovisie Songfestival in Turijn.


Het weekblad verhaalt over een heftig verleden. Een verleden, waarin ze meermaals werd opgenomen in een  psychiatrische instelling, omdat ze kampte met ernstige mentale problemen. Ze deed zelfs een zelfmoordpoging om vervolgens bezorgde showbizzcollega’s van Stien den Holander aan het woord te laten.

Zo zegt Sjoukje Smit, die in 1980 meedeed aan het Songfestival, dat het best een risico voor Stien is om deel te nemen aan zo’n groots Spektakel. ‘Het is nogal wat, met haar verleden aan het Songfestival meedoen.’


Ook voormalig psychiater Bram Bakker mag zijn zegje doen. Hij volgt Stien met veel belangstelling: ‘Het wordt heel spannend. Ik zeg niet dat ze het niet had moeten doen, maar er kleeft een risico aan gezien haar verleden. Het is een grote en zware uitdaging voor haar.