Story-baas Den Aantrekker gaat Femke Halsema kapot maken

0

De zich journalist noemende Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van het roddelblad Story en ‘deskundige’ bij SBS Shownieuws, gaat Amsterdamse burgemeester Femke Halsema kapot maken omdat Halsema, volgens Den Aantrekker Tweede Pinksterdag een dikke middelvinger opgestoken naar de coronamaatregelen door de hele Dam vol te laten lopen met protesterende mensen. “Als de politiek er niet voor zorgt dat Halsema aftreedt, ga ik daar persoonlijk voor zorgen.“

Den Aantrekker begint met tijdschrift Story, losse oplaag van nog geen 40.000, een mediaoorlog tegen Halsema met als doel haar ontslagen te krijgen als burgemeester van de gemeente Amsterdam. “Enough is enough. Alle tegels die g elicht kunnen worden, zullen gelicht worden. Het 100% schijt hebben aan alles buiten haar grachtengordel – het is nu mooi geweest #promise #mediaoorlog,”schrijft Den Aantrekker op twitter.


Halsema is volgens Den Aantrekker compleet de weg kwijt. “Gebruikt die vrouw geestdodende middelen? Ze lijkt volkomen geschift. Deze burgemeester moet echt ontslagen worden. Ze runt de hoofdstad als een persoonlijke hobby. Ze is een gore schande voor de maatschappij.”

Wat Den Aantrekkers bazen -De Persgroep Media, uitgever van Story en Talpa, die de man als deskundige bij SBS Shownieuws heeft ingehuurd- van de merkwaardige, weinig journalistieke uithaal van Den Aantrekker vinden is nog niet bekend.


Het protest op de Dam kwam na het overlijden van George Floyd, een zwarte Amerikaan die het leven liet nadat een witte agent ruim 8 minuten met zijn knie op diens keel geduwd zat bij zijn arrestatie. Floyd gaf meerdere keren aan dat hij niet kon ademen. Zijn overlijden is al enkele dagen reden voor rellen en demonstraties in de Verenigde Staten. Wereldwijd werd vol afschuw gereageerd op de dood George Floyd.

De demonstratie tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten op de Dam trok duizenden mensen, waaronder veel bekende Nederlanders waaronder Anna Nooshin, Georgina Verbaan, Doutzen Kroes, Memphis Depay, Halina Reijn, Famke Louise, Hadewych Minis, Maan, Tim Hofman, model Joann van den Herik en Faberyayo.

Hein Westerouen van Meeteren dreigt Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker in de gracht te schoppen

Wel bekend is dat D66-politicus en voormalig deelnemer aan het programma Het Lagerhuis (VARA) Hein Westerouen van Meeteren dreigt Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker in de Amsterdamse gracht te schoppen mocht hij hem of een van zijn fotografen zien in de omgeving van de ambtswoning van burgemeester Femke Halsema. Dat meldt Westerouen van Meeteren dinsdag op Twitter. ‘De hoofdredacteur v Story gaat ervoor zorgen dat een burgemeester moet aftreden. Door het creëren van schandalen en roddels, waarschijnlijk. Door op een bootje voor haar woning te bivakkeren met een telelens. Wel, als ik u daar zie: ik schop u persoonlijk regelrecht de gracht in’.

Ook NRC-journaliste Lamyae Aharouay vindt het heel erg fout dat Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker een mediaoorlog met Femke Halsema heeft aangekondigd zo laat zij blijken op haar Twitter. “Den Aantrekker, die ken ik nog van de tweetjes als hij me hoorde op BNR of op tv zag“, begint ze. Aharouay wijst op de moeite die Den Aantrekker had met haar verschijning op televisie, omdat ze een hoofddoek draagt. “Regelmatig voorgekomen dat hij dan ging twitteren hoe fout het was: iemand mét hoofddoek. Kreeg hij errorsignalen van in zijn hoofd. Maar zijn woede nu gaat vast en zeker over coronarisico’s“, zegt ze.Opiniemaker Stella Bergsmais het eens met de NRC-journaliste. “Dit is heel erg treurig, Guido. Je geeft daarmee aan niet serieus te nemen te zijn als journalist, dus ik vind het vooral ook echt treurig voor jou. En heel onchic.”

Den Aantrekker is niet onbekend met gewelddadigheden jegens zijn persoon. In 2007 werd de journalist tijdens een receptie aangevallen door ex-model Daphne Deckers, de hidige mevrouw Krajicek, die hem verwondde met een glas champagne. Den Aantrekker moest zich toen laten behandelen in het ziekenhuis.

Volgens het voormalige topmodel had de journalist een artikel geschreven dat haar en haar gezin “vreselijk had gekwetst”. Ook sprak ze van smaad en laster over haar gezin door den Aantrekker.

“En wie aan mijn gezin komt, komt aan mij. Dan roepen mensen altijd dat je er boven moet staan, maar er zijn grenzen. Ik wilde hem nat maken met de champagne. Dat is misschien niet de juiste manier, maar ik zie het als iets waar je nog wel om kunt lachen. Dat het verkeerd afliep, vind ik jammer”, aldus Deckers destijds.

Den Aantrekker deed aangifte maar Het Openbaar Ministerie in Amsterdam seponeerde de zaak omdat voor opzet geen bewijs zou zijn.