STORY: ‘AMALIA VERLIEFD IN NEW YORK’

0

Vanmiddag om 14.00 uur wordt kroonprinses Amalia door haar vader binnengeleid in de Raad van State en geeft ze afloop een korte persconferentie. De vraag die iedereen op de lippen brandt zal niet gesteld worden. Die vraag is: Is Amalia verliefd en wie is de jongeman met wie zij zo zo close gefotografeerd werd in Ne York?

Weekblad Story publiceert vandaag foto’s van prinses Amalia (18) die met een onbekende jongeman romantische momenten lijkt te beleven in New York. Op de nationale feestdag Thanksgiving op 25 november bekeek Amalia met hem de zonsondergang vanaf de Brooklyn Bridge.


Hollandse toeristen zagen de prinses met de jongeman en vertellen het weekblad dat ze een verliefde indruk maakten. Een van de toeristen maakte van een afstandje foto’s, die Story deze week publiceert. De prinses leek overigens niet verbaasd dat ze de aandacht trok.

Over de identiteit van de jongeman is niets bekend. Wel vertelde Amalia in het boek dat Claudia de Breij met haar maakte ter gelegenheid van haar 18de verjaardag dat ze een voorkeur heeft voor Duitse jongens, omdat die galanter zouden zijn dan Nederlanders. Is de jongeman van Duitse komaf en is Amalia verliefd op hem dan zou Amalia een familietraditie in ere houden. Oma Beatrix viel voor de Duitser Claus.


Het verhaal in Story maakt wel definitief een einde aan de geruchten dat prinses Amalia en de Belgische prins Gabriël verliefd zouden zijn. Prins Gabriël is het tweede kind van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde.

Het Duitse Gala schreef begin november dat de achttienjarige prins Gabriel gevoelens zou koesteren voor het buurmeisje: de Nederlandse prinses Amalia. Die gevoelens zouden wederzijds zijn. De twee hebben, zo weet Gala, prille relatie. Het blad is niet verrast dat de prins en prinses het goed met elkaar kunnen vinden, daar ze al van kleins af aan in het gezelschap van hun ouders geregeld bij elkaar over de vloer komen.

De Argentijnse krant Mendoza Post kwam vervolgens ook met het nieuws dat kroonprinses Amalia, toe nog 17 jaar, een Belgische  prins op het witte paard aan de haak hebben geslagen. En ook zij schreven dat het om Prins Gabriël ging.