Stomdronken ANDRE HAZES verbouwde voor de ogen van Monique en zijn zoontje hotelkamer op Tenerife

0

(beeld: RTL)

Een stomdronken Andre Hazes verbouwde voor de ogen van Monique en zijn zoontje hotelkamer op Tenerife. “Ik keek om me heen: de hele hotelkamer was verbouwd en Monique stond te huilen op de gang”, aldus de zanger.


André Hazes doet in de nieuwe Linda. een boekje open over zijn tijd als drankverslaafde. “Een goed voorbeeld is het moment dat de moeder van Monique 65 werd en wilde gaan wintersporten met de hele familie. Maar omdat ik tijdens Holland Zingt Hazes zou optreden, wilde ik dat niet vanwege het risico iets te breken.”

“Dus gingen we speciaal voor mij naar Tenerife”, vervolgt hij. “Tijdens onze eerste avond werd ik meteen heel dronken in een karaokebarretje, waar ik ook ben gaan zingen. Op een gegeven moment stond Monique te gebaren dat ik ermee moest stoppen, maar ik weigerde, omdat ik altijd door moest totdat ik omviel.”


“Vervolgens kregen we ruzie op straat”, onthult André. “Van wat er daarna is gebeurd, weet ik niets meer – tot het moment dat ik wakker werd: huilend, in de armen van mijn schoonmoeder, met een bungelende hand.”

“Ik keek om me heen: de hele hotelkamer was verbouwd en Monique stond te huilen op de gang”, aldus de zanger. “Zo’n persoon werd ik dus van de drank; iemand die alles kapotmaakte en dan een black-out kreeg. Gelukkig ben ik geen vechter, dus ik heb nooit geweld gebruikt naar mensen. Maar ik moest wel naar het ziekenhuis omdat mijn hand was gebroken.”

In het interview in Linda. vertelt ook dat hij denkt dat het tussen hem en zijn zus Roxeanne nog wel goed zou kunnen komen. “Dat vind ik heel moeilijk te zeggen. Ik heb geen hekel aan haar, en ik denk omgekeerd ook niet. Dus ja, het zou goed kunnen komen.”

Ook zijn relatie met moeder Rachel komt aan de orde. “Weet je wat het is: ik vind mijn moeder echt de allerleukste vrouw ter wereld. In het jaar dat ik weer bij haar woonde was ze zo warm en lief. Tegelijkertijd kan ze ineens een totaal andere vrouw worden, namelijk de allermoeilijkste ter wereld. Dat maakt het heel lastig”, zegt hij in het maandbladt.

“Ik hoor vaak dat ik een kant moet kiezen, maar mensen begrijpen niet dat wat ze in de media zien het topje van de ijsberg is”, vervolgt André over de situatie tussen moeder, dochter en zoon. “Ik was er klaar mee om tussen het probleem van mijn moeder en zus in te blijven zitten. De enige optie was me helemaal terugtrekken, van allebei.”