Stoer…. – Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’

0

Dat kan nog gezellig worden… Ali B., nu te zien als jurylid in RTL’s Holland’s Got Talent waar hij naast  Paul de Leeuw zit , blijft, zoals hijzelf zegt lekker ‘flikker zeggen tegen homo’s’. Vraag is wat Paul de Leeuw daar van vindt, want De Leeuw kreeg het twee jaar geleden flink aan de stok met Youp van ’t Hek die in zijn columns tot woede van De Leeuw de termen ‘flikker’ en ‘pisnicht’ prefereerde als hij schreef over homoseksuele mannen.

Ali B blijft homoseksuele mannen gewoon flikker noemen! Dat vind Ali namelijk een vorm van respect legt hij uit in &C, het maandblad van Chantal Janzen. Ali vertelt in het blad dat hij al ‘van kinds af aan’ scheldt met flikker. Op de vraag of hij dat nog altijd doet zegt hij: “Zeker wel. Als ik een homo geen flikker meer mag noemen, is het alsof ik iemand met het syndroom van Down geen mongool meer mag noemen. Dat vind ik ook discriminatie. Dan ­behandel je mensen alsof ze kwetsbaarder of zwakker zijn“, is de nogal merkwaardige opvatting van Ali. “Ik geef iedereen dezelfde behandeling: hetero’s, homo’s en gehandicapten. Dat vind ik een vorm van respect.”


Dat Marokkanen worden gelinkt aan hun oververtegenwoordiging in de criminaliteitscijfers vindt hij dan weer niet kunnen. “Kus mijn Reet met Marokkaanse roots 😙🍑”.

De opvatting van Ali dat je homo’s best als flikker mag betitelen zal niet in goede aarde vallen bij zijn medejurylid bij Holland’s Got Talent, ‘flikker’ Paul de Leeuw, die twee jaar geleden toen Youp van ’t Hek in zijn column homofielen ‘flikker’ en ‘pisnicht’ noemde.


Paul in 2018: “Als je in het huidige klimaat woorden als pisnicht, flikker en poot gebruikt, kan dat als kwetsend worden ervaren. Zeker in deze tijd, waarin je als homo toch angstiger bent en je vaker in het openbaar wordt uitgescholden of aangevallen. Ik begrijp niet waarom je dat doet.”

Peter van der Vorst, nu als baas van RTL verantwoordelijk voor Hollands Got Talent, was het met Paul de Leeuw eens getuige zijn: “Ah gossie, Youp van ’t Hek blijkt niet tegen kritiek te kunnen en wil graag homo’s ‘pisnicht’, ‘poot’ of ‘flikker’ kunnen blijven noemen, ‘want zo geleerd van m’n vader’.”

Peter haalde toen ook keihard uit naar Boef, die bij Ali onder contract staat. “Goed hè dat Youp van ’t Hek het allemaal maar durft te zeggen hoor… Rapper Boef is er niets bij. Beiden net zo dom. Pijnlijk en respectloos.” () “Een scheldwoord is een scheldwoord. Sommige dingen zijn niet ‘normaal’. Ik wil niet dat mijn zoon leert dat je deze scheldwoorden kunt gebruiken om homo’s aan te duiden.”

De uitspraken van Al B. in &C wekken de nodige ergernis op. Zo schrijft Volkskrant-journalist Kustaw Bessems op Twitter het merkwaardig te vinden dat er zo weinig ophef ontstaat over de flikker-uitspraken van Ali B. Als Johan Derksen dit gezegd had, was het land te klein geweest meent Bessems. “Ja, interessant wel hè? Helemaal de Derksen-lijn maar prima kennelijk.” Kustaw schrijft op Twitter ook dat in het verleden  Al. B. zei: “Drie jaar geleden trouwens ook al ‘ik ben op m’n money als een jew’, herinner ik me nu“, zegt Kustaw.

Afgelopen december kwam Ali ook al in het nieuws met een ‘zwartepietgrapje’.  In het programma Comedy Central Roast zei hij: “Als ik wist dat hier zoveel negers waren, had ik mijn schoen gezet.”