Spartak Moskou contract veroordeelde QUINCY PROMES wordt niet verlengd

0

Het contract van de veroordeelde Quincy Promes bij Spartak Moskou wordt niet verlengd. “De huidige overeenkomst is verlopen op 30 juni 2024”, meldt de Russische club. De 32-jarige aanvaller verblijft al enige tijd in Dubai. Promes is door de rechtbank in Amsterdam bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel.

De voetballer stond terecht voor betrokkenheid bij de smokkel van ruim 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Vorig jaar werd hij ook al veroordeeld voor een ander feit: hij kreeg 1,5 jaar cel opgelegd voor een steekpartij op een feest in Abcoude.


Begin dit jaar was Promes met Spartak op trainingskamp in Dubai. Daar werd Promes aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Het Nederlandse Openbaar Ministerie wil dat Promes vanwege zijn dubbele veroordeling wordt uitgeleverd aan Nederland.

Spartak Moskou laat de deur voor een terugkeer van Promes op een kier. “Helaas zijn de omstandigheden nog steeds van kracht en is het in dit stadium niet mogelijk om te praten over verlenging van Quincy’s activiteiten bij de club. Tegelijkertijd hoopt onze club dat de partijen in de toekomst op deze kwestie kunnen terugkomen.”