‘Sophie Hilbrand is lelijk, onaantrekkelijk wijf’

0

Nadat de Vlaming met de grote mond en giftige pen, Herman Brusselmans, eerder zangeres Anouk door het slijk haalde is nu Sophie Hilbrand aan de beurt. ‘Sophie Hilbrand is lelijk, onaantrekkelijk wijf’ is zo ongeveer nog het vriendelijkste wat hij over de op vakantie zijnde presentatrice heeft te zeggen…

In zijn recente Nieuwe Revu-column laat hij geen spaan heel van de presentatrice en actrice. Zo zegt hij onder meer over haar: “Sophie Hilbrand was, toen ze een jaar of twintig was, redelijk om aan te kijken, niet echt een schoonheid, maar je zou haar toch niet meteen in het riool gedumpt hebben (…) Tegenwoordig, nu ze ongeveer 45 is, heeft ze rimpels, zit haar kanis vol chemische producten en als ze glimlacht flapperen haar oorlellen, zodat we haar thans gerust een lelijk, onaantrekkelijk wijf kunnen noemen.”


En dat is nog maar het begin, want de Vlaming met de grote mond en giftige pen gaat vrolijk verder met: Maar Sophie Hilbrand is helemaal niet sexy. Ze is net zo sexy als een kruising tussen Zwarte Lola en de Zangeres Zonder Naam, en gooi Annie M.G. Schmidt, Patty Brard en Linda de Mol met een papieren zak over haar kop er ook maar achteraan. Dus nogmaals: Sophie Hilbrand is niét sexy. (…) Over twintig jaar is Sophie Hilbrand 65 jaar en kan ze de weduwe van Toetanchamon vertolken, ongeschminkt.”

De bewering dat Hilbrand aan de botox is lijkt overigens uit de lucht gegrepen. In haar programma Sophie in de kreukels, waarbij zij het taboe rondom cosmetische ingrepen onderzocht, vertelde zij botoxloos oud te willen worden en ook plastische chirurgie af te zweren.


Anouk nam op tv wraak op Brusselmans

Drie jaar geleden was zangeres Anouk het haasje bij Brusselmans. Maar na zijn vernietigende column over Anouk nam de zangeres wraak.

De Belgische schrijver Herman Brusselmans stond raar te kijken toen hij tijdens de Vlaamse talkshow Van Gils en Gasten verrast werd met een bezoekje van Anouk Brusselmans die hij in zijn column tot de grond toe afgebrand had door haar onder meer een ‘blonde del’ te noemen ‘die weigert de pil te slikken’.

Brusselmans legde net aan presentator Lieven Van Gils uit dat Anouk de 96ste beroemde naam was die hij in een column beschreef toen de Nobody’s Wife-zangeres de studio kwam inlopen, waarna ze de columnist een kus op de wang gaf. “Oh mijn god”, reageerde hij verschrikt onder luid applaus van het publiek. “Ik word een beetje rood. Dit is echt een totale verrassing.”