Sophie Hilbrand en Hugo Borst beledigen Willem-Alexander in Khalid & Sophie: ‘Koning is een beetje dom’

0

(beeld: Annemieke van der Togt/bnnvara)

Koning Willem-Alexander is in het programma Khalid & Sophie flink beledigd. Volgens columnist/presentator Hugo Borst moet de koning, die vandaag het kunstdepot van museum Boymans Van Beuningen in Rotterdam opent, wel vooraf verteld worden dat hij ‘niet aan de rekken moest gaan trekken waar alle kunstwerken hangen’. Daarop stelde presentatrice Sophie Hilbrand: “Hij is een beetje dom, we weten niet zeker of dat gaat lukken”.


Borst en Hilbrand maakten hun opmerkingen na een een discussie in Khalid & Sphie over de opening vandaag door de koning van het kunstdepot Boymans Van Beuningen in de Massstad. Eerst zei Borst, met aan tafel verder de directeur van het depot, Sjarel Ex, en kunstliefhebber Maike Meijer dat Willem-Alexander bij de opening niet aan de rekken moest gaan trekken waar alle kunstwerken hangen,”daarmee Willem-alexander wegzettend als een cultuurbarbaar.

Sophie Hilbrand deed er vervolgens nog een stapje bovenop door buitenbeeld zich voor de kijker hoorbaar af te vragen of dat wel zou lukken. “Hij is een beetje dom, we weten niet zeker of dat gaat lukken.” Bij BNN/VARa, de omroep die het programma op de buis brengt was blijkbaar al snel duidelijk dat beiden over de schreef waren gegaan met hun commentaar op de koning. Het’beetje dom’ van Sophie is niet terug in de door de NPO gemaakt ondertiteling.


Koning Willem-alexander opent vrijdagmiddag Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Hij krijgt een rondleiding langs onder meer de houtwerkplaats, het schilderijendepot, een restauratieatelier, studiezalen en een particuliere collectie.