Sony Music zet LIL’KLEINE buiten en verscheurt zijn contract van drie miljoen

0

Sony Music stopt per direct de samenwerking met Lil Kleine. De platenmaatschappij heeft dat besloten nadat de rapper afgelopen week drie nachten vast zat op verdenking van een poging tot zware mishandeling van vriendin Jaimie Vaes. Het contract van drie miljoen dat Kleine tekende met Sony wordt verscheurd.

“Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media”, staat in een verklaring van Sony. “Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf.” Sony stopt daarom de werkrelatie met de artiest. Het bedrijf wilde eerder deze week nog niet reageren op het incident.


Lil Kleine kondigde eind vorig jaar de deal met Sony Music aan, nadat hij had gemeld de samenwerking met zijn platenlabel TopNotch te verbreken. TopNotch, dat eerder deze maand nog wel zijn plaat Ibiza Stories uitbracht, liet afgelopen vrijdag weten ook al weten niets meer met de rapper te maken willen hebben en stopte per direct de promotie van zijn laatste album.

Kleine vertoeft op dit moment in spanje, maar keert mogelijk deze week terug. In ons land loopt er een onderzoek naar hem vanwege een mogelijke zware mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Kleine zou haar hoofd tussen een autodeur hebben geklemd.


Jorik, zoals hij echt heet, werd daarvoor vorige week zondag aangehouden. Na drie nachten cel besliste de rechter-commissaris afgelopen woensdag dat Lil Kleine voorlopig vrij werd gelaten. Het Openbaar Ministerie ging tegen dit besluit in hoger beroep gegaan. Dit beroep dient deze week.