BINNENKIJKEN in het kasteeltje van WIBI SOERJADI dat werd leeggeroofd toen hij 50ste verjaardag in Disney vierde

0

Wibi Soerjadi vierde afgelopen maandag zijn vijftigste verjaardag in Disneyland Parijs. een feestje dat hij uitgebreid had aangekondigd op zijn social media. En dat lazen niet alleen fans, maar inbrekers die het huis van de pianist leeg roofden terwijl hij bij Parijs feest vierde. Op Instagram en Twitter zegt de pianist dat ‘alles weg’ is, inclusief zijn paardenwagen.


Ook al Wibi’s tv’s zijn meegenomen door de inbrekers. Omdat zelfs zijn beddengoed is gestolen, slaapt de Disney-liefhebber op de bank. “,Graag tips! Ik ben in shock…”, aldus Wibi.

De pianist gaf afgelopen zondag een groot feest en werd maandag om 00.00 uur ook door het attractiepark verrast met een voor hem ontworpen verjaardagsshow met muziek en fonteinen. Maandag verbleef hij ook nog in het park. toen hij gisteren thuiskwam was er de kater…


Zijn vorige huis, Landgoed Wulperhorst in Zeist, telde 42 kamers, maar in villa Peckedam in het Twentse Diepenheim waar hij ruim twee jaar geleden naar toe verhuisde moet de vrijgezelle pianovirtuoos het doen met ‘maar’ 25 kamers. Natuurlijk is er wel plek voor een Disney-kamer en een kleine bioscoop met op de achterste rij manshoge uitvoeringen van de mopperaars uit de Muppet Show, de mannen Waldorf en Statler.

“Bij dit huis wist ik meteen: dit is een echte Wibi-plek. Letterlijk een sprookjeshuis. Ik voelde me onmiddellijk thuis, zag al helemaal voor me hoe ik het zou inrichten,” zegt hij vandaag in het AD.

Naast de Disney-kamer en de bioscoop is er ook een biljartkamer met poolbiljart. In zijn Arcade Room kan de vrijgezelle Wibi naast virtueel racen en schieten ook ouderwets flipperen. In de Crystal Room staan Wibi Soerjadis zeldzame stukken uit zijn Disney-collectie. In de aanpalende saon staat zijn Steinway-vleugel waarop hij zijn huiskamerconcerten geeft.

Villa Peckedam op een briefkaart uit het begin van deze eeuw

Op de tweede verdieping is zijn garderobe ondergebracht. “Die heb ik ingericht als een kledingwinkel. Alsof je bij Oger naar binnenstapt,” zegt hij tegen de krant die een rondleiding kreeg in het kasteeltje.Villa Peckedam is in opdracht van de graaf Schimmelpennick in 1898 gebouwd en hoort bij het landgoed Nijenhuis. Aan de noordzijde is een koetshuis aangebouwd. In de tuin staat een rood bakstenen schuurtje dat dienst doet als vakantieonderkomen.

De indeling van de villa verkeert grotendeels in originele staat. Het huis wordt aan het einde van de jaren ’90 van de twintigste eeuw bewoond door twee families.

Volgens Wibi is zijn kasteel in Zeist nu echt verkocht. ‘Ja, ik heb inmiddels een koper gevonden’