UPDATE: Zie fragment en oordeel zelf – Prominent VVD’er Frits Huffnagel niet stomdronken, maar slaapdronken aan tafel bij Goedemorgen Nederland

0

Zat oud VVD-politicus Frits Huffnagel stomdronken aan tafel bij Goedemorgen Nederland om te praten over de Amerikaanse verkiezingen? De kijkers naar het programma zijn bijna eensluidend in hun oordeel: Frits had er, op de vroege ochtend niet een, maar een paar teveel op. Inmiddels is het gewraakte fragment met de dronken Frits in de hoofdrol niet meer te zien via uitzending gemist. Volgens Huffnagel zelf was hij niet stom, maar slaapdronken….

Kijkers naar het ochtendprogramma zagen een lallende en hikkende Frits Huffnagel aan tafel. Vaste prik bij #GoedemorgenNederland:zet Fritsje Huffnagel aan tafel en je weet niet zeker of hij is óf nog dronken is van vannacht, óf hij is al bezig met de vrijmibo,’ twittert kijker Bas Corbey.


En hij was niet de enige die het opviel dat Frits niet echt nuchter reageerde. Op Twitter stromen de reacties binnen. “Ga je roes uitslapen” en “Geef Frits een koude douche en gebakken eieren met spek.” luidden de reacties van kijkers.

Inmiddels is het gewraakte fragment met de dronken Frits in de hoofdrol niet meer te zien via uitzending gemist. “Wie haalde het van de buis? Of is het een ordinaire storing?”, twittert oud Telegraaf luchtvaart journalist Arnold Burlage.


Huffnagel kwam later met een verklaring:  “Ik was niet dronken, maar ik was slaapdronken”, zo wordt hij geciteerd door de site ditjesendatjes. “Ik had mij verslapen en ik ben met een noodgang in de taxi gesprongen. Ik had gewoon zesenhalf uur geslapen. Dan kom je vroeg in de studio en dan ben je slaapdronken.”

Huffnagel was van 8 uur tot half 9 in de uitzending. Het leek erop dat hij daarna nog zou terugkeren na de mededeling van presentatrice Lisette Wellens dat later de Amerikaanse verkiezingen nog aan bod zouden komen, maar dat gebeurde niet. Huffnagel zegt ook direct na de uitzending langs zijn huisarts te zijn gegaan. “Je bent oververmoeid”, kreeg Huffnagel van die arts te horen.

Frits Huffnagel is een van de BN’ers die meedoet aan de tweede sterreneditie van First Dates op NPO 3. De 52-jarige VVD-prominent gaat daten met de jongere Vlaming Stefan.

Share.