Simon Keizer in therapie: ‘Voelde vreugde met dochtertje Kiki niet’

0

(Beeld: Met z’n Allen de podcast)

Simon Keizer (36) is in therapie gegaan toen hij zag hoe zijn vrouw straalde als ze met hun dochter Kiki speelde, maar hij dat niet voelde: “Ik zie Annemarie intens stralen en gelukkig zijn, maar ik voel dit niet als ik met mijn dochter dezelfde leuke dingen doe”


Simon Keijzer vertelde zijn opmerkelijk verhaal waarom hij in therapie ging in #METZNALLEN De Podcast’ van Gwen van Poorten (31). Gwen begin het gesprek met de opmerking: “Je hebt het in je jeugd flink voor je kiezen gehad,” waarmee ze doelt op het verlies van Simons vader op zijn zestiende en het feit dat hij datzelfde jaar aanwezig was in café ’t Hemeltje in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 waarbij 14 doden vielen. Op de vraag of dit hem heeft gevormd zegt Simon Keijzer: “Tot in mijn diepste wezen. Beide gebeurtenissen. En daar ben ik pas recent achtergekomen.”

“Ik ben daardoor bij een coach terechtgekomen en ben nu in therapie. Eigenlijk ging ik er naartoe vanwege andere zaken, namelijk het feit dat ik heel veel geluk zag bij Annemarie als ze met Kiki bezig was, en dat wat ik zag, voelde ík niet. Ik dacht: hier klopt iets niet. Ik zie iemand intens stralen en gelukkig zijn, en ik begrijp dat, maar ik voel dit niet als ik met mijn dochter dezelfde leuke dingen doe.”


“Dus toen heb ik aangeklopt bij iemand en zij heeft mijn ogen doen openen. Door haar ben ik erachter gekomen dat alles te herleiden is naar je jeugd. En dat hoeft niet eens iets heel heftigs te zijn, zoals ik dat wel heb beleefd. Ik leerde dat ik als gevolg van die heftige dingen heb geleerd mijn gevoel af te sluiten – dat is heel handig als heftige dingen je overkomen, maar onhandig als mooie dingen je overkomen. Dan word je afgevlakt.”

Simon keijzer vertelt ook nog altijd in therapie te zijn en inmiddels interesse heeft in mediteren. Hij doet ook aan zelfontwikkeling met behulp van zelfhulpgoeroe Joe Dispenza.