Shima Kaes doet aangifte tegen ex Johnny de Mol in Nederland, Spanje en Mexico

0

(Beeld: NPO/Facebook Kisha)

De juridische adviseurs van Shima Kaes, de ex van Johnny de Mol die zegt door hem mishandeld te zijn, doet aangifte in Nederland, Spanje en Mexico tegen de presentator, zijn vader John de Mol, diens vrouw en horecaondernemer Wimmy Hu. Johnny de Mol en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol, deden afgelopen maandag al aangifte gedaan van poging tot chantage door de adviseurs van ex Shima. Ze voelen zich bedreigd en gechanteerd door die twee juridisch adviseurs van een ex-vriendin van Johnny.


De aangifte van de familie De Mol tegen de adviseurs van Shima Kaes, drs Karem Aachbaum en mr Ad Aerts, lijkt een rechtstreeks gevolg van de aangifte wegens afdreiging die advocaat Peter Plasman afgelopen maandag deed. De familie De Mol voelt zich bedreigd en gechanteerd met smaad en laster door twee juridisch adviseurs van een ex-vriendin van Johnny de Mol. Die ex-vriendin is Shima Kaes, die zes jaar geleden een liefdesrelatie had met De Mol. In de gisteren verschenen, niet geautoriseerde, biografie over het leven van de familie De Mol staan intieme details over de relatie met Johnny beschreven.

Namens Kaes lieten de twee juridische adviseurs Johnny de Mol, zijn vader John en moeder Willeke Alberti vorige maand via een deurwaarder weten dat zij een ’schikking’ voorstellen over ’aantoonbaar bewijsmateriaal’ over gedragingen van Johnny de Mol. Volgens de familie De Mol geeft dat de indruk dat Johnny in de publiciteit zou worden beschadigd als de familie niet betaalt.


Dat De Mol de brief van de juridisch adviseurs naar buiten bracht leidt nu tot een tegenactie van die adviseurs. In een persbericht schrijven die vandaag: Op donderdag 26 november 2020 heeft auteur/journalist de heer Mark Koster een boek uitgebracht met als titel: “De Mol: De machtigste mediafamilie van Nederland”. Onze cliënte Shima Kaes en ondergetekenden hebben niet aan dit boek meegewerkt. Integendeel, we hebben de heer Koster voor zijn boek kenbaar gemaakt een kort geding tegen hem te starten wegens zijn aankondiging om op korte termijn belastende privé informatie (van cliënte) te willen publiceren. Daarnaast maken wij nu ook bekend dat wij (namens cliënte) juridische stappen tegen de heer Johnny de Mol zullen ondernemen in Nederland, Spanje en Mexico.”

Waarom Johnny de Mol in die drie landen wordt aangeklaagd wordt niet duidelijk in het persbericht. Wel valt te lezen: “Bij deze kwestie zijn ook enkele familieleden/relaties van de heer Johnny de Mol betrokken, waaronder de vrouw van de heer John de Mol en mevrouw Wimmy Hu. Om onder meer die reden is onze brief van 9 September 2020 ook aan de ouders van de heer Johnny de Mol gestuurd. () Vooruitlopend daarop merken wij op dat onze cliënte de ex-verloofde was van de heer Johnny de Mol en dat cliënte zich over deze kwestie nimmer richting de media heeft uitgelaten uit piëteit voor de familie. Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren.”

“De valse actie van de heer John de Mol en zijn zoon, om ook ondergetekenden aan te vallen, is een vlucht naar voren van deze personen. Uit wanhoop heeft hun voormalige advocaat, mevrouw Jacqueline Schaap, zich recentelijk uit deze kwestie teruggetrokken en is zij medio november 2020 vervangen door advocaat Peter Plasman.”

Aan het eind van het persbericht stellen de twee adviseurs  van Johnny’s ex Shima Kaes, drs Karem Aachbaum en mr Ad Aerts ook nog dat zij ‘niet onder de indruk zijn van kleinere spelers, zoals John de Mol en Johnny de Mol’. “Aachboun is speciaal opgeleid door mr. Ad Aerts die mede is opgeleid door de vader van minister Grapperhaus, zijnde wijlen dr. F.II.M. Grapperhaus (die staatssecretaris van Financiën was in het kabinet De Jong). Tot slot, wij beschermen onze cliënte, een vrouw die als slachtoffer in deze kwestie voor haar rechten durft op te komen tegen, in haar ogen, ‘de Goliath’ in medialand.”

De twee juridisch adviseurs beraden zich nog over stappen tegen De Telegraaf die het pikante verhaal naar buiten bracht. “Met betrekking tot de publicatie van De Telegraaf op 25 november 2020 zullen wij nog met een inhoudelijke reactie komen.”Mark Koster heeft in zijn biografie een telefoongesprek uitgeschreven dat plaatsvond tussen Johnny en Shima. ‘We zijn wel hardhandig geweest,’ zegt ze en refereert aan een gekneusde rib, een gescheurde lip en een blauw oog. Nu zegt De Mol met stemverheffing: ‘Ik ben heel hardhandig geweest met je, en fucking terecht.’ ‘Je hebt mijn mond vastgehouden, je hebt me de kamer niet uit laten gaan, je hebt me helemaal door elkaar geschud. ik heb gewoon een blauw oog gehad.’ antwoordt ze.

‘Precies. maar dat is wat anders dan dat ik je in mekaar heb geslagen,’ zegt hij. ‘Die kapotte lip kwam doordat ik mijn hand voor je mond deed. Je moet eens ophouden met die slachtofferrol.’ ‘Ik heb een hele bloeduitstorting.’ ‘Omdat je het hele hotel bij elkaar aan het schreeuwen was.’ ‘Omdat ik dacht dat je me wat aan ging doen. Ik ging om hulp schreeuwen. Ik zei: ‘Help.’”

Privé’s hoofdredacteur Evert Santegoeds is niet onder de indruk van de biografie: “Het draait vooral om die paar pagina’s die om de ex van Johnny de Mol gaan. Dat is van het hele dikke boek eigenlijk waar het allemaal om draait. Verder is het vrij zakelijk vind ik. Het gaat heel lang over de kledinglijn van Voetbal International en de contracten die daar achter zitten. Dan is het best taaie kost voor mensen die denken dat ze het ene na het andere sappige verhaal over de familie De Mol te lezen krijgen. Ik vind het behoorlijk taai.”

voormalig advocaat Bram Mosckowicz deelt die mening en zei in SBSShownieuws ook auteur Mark Koster onbetrouwbaar tevinden.  “Als je dat mannetje (Koster, red) hoort praten – ik ken hem een beetje – dan is het niet meer dan normaal dat je de biografie die je over iemand maakt laat lezen aan diegene. Dat maakt hem onbetrouwbaar, want wat heb je te verbergen?”

Share.