VIDEO – SGP en Thierry Baudet willen kinderprogramma Gewoon Bloot niet op de buis

0

De SGP, maar ook Forum-leider Thierry Baudet, wil voorkomen dat de NPO vanaf 21 maart het NTR-kinderprogramma Gewoon Bloot uitzendt. In het programma krijgen kinderen blote volwassenen te zien, die vragen beantwoorden over hun lichaam. SGP-leider Van der Staaij vindt het een ‘bizar’ plan en wil dat het kabinet het tegenhoudt. Baudet zegt: ‘Gadverdamme. De publieke omroep schurkt hiermee aan tegen het promoten van pedofilie. Seksualisering van kinderen. Potloodventerij. Misdadig. Saneer de NPO!’

SGP-voorman Van der Staaij heeft schriftelijke vragen gesteld over het programma, waarvan het NOS Jeugdjournaal donderdag een voorproefje liet zien. Van der Staaij vindt het ‘veel en veel te ver’ gaan om leerlingen van de basisschool te confronteren met ‘poedelnaakte wildvreemden’. Hij wil dat het kabinet aan de NPO vraagt om van uitzending af te zien en pleit en passant voor een ethische richtlijn die nieuwe kinderprogramma’s in dit genre moeten voorkomen.


De makers van het programma met presentator Edson da Graça hopen dat kinderen door het programma onder meer leren dat er niet één ideaalbeeld is van het menselijk lichaam, zodat ze een positiever zelfbeeld krijgen. Gewoon Bloot is een remake van de Deense serie Ultra smider tøjet  en bestaat uit acht afleveringen van 15 minuten en is ontwikkeld in samenwerking met Rutgers, Kenniscentrum Seksualiteit.

Volgens de SGP-voorman vinden kinderen het ongemakkelijk om naar blote mensen te kijken. “Dat is niet voor niks”, zegt hij. “Die beschermende drempel die er van nature is, moet je niet slopen.” Hij noemt het programma “volstrekt overbodig”. Volgens hem zijn er andere manieren om leerlingen een realistische kijk op het menselijk lichaam te geven en moet dit in elk geval niet buiten het gezin worden besproken.


Forum voor Democratie-voorman thierry Baudet ziet ‘Gewoon Bloot’ook niet echt zitten. Hij twittert: “Ja joh. Kinderen op tv lekker vragen laten stellen aan een naakte man met een penis-piercing. Gadverdamme. De publieke omroep schurkt hiermee aan tegen het promoten van pedofilie. Seksualisering van kinderen. Potloodventerij. Misdadig. Saneer de NPO!

De uitzendingen van ‘Gewoon Bloot’ staan gepland vanaf 21 maart, om 19.20 uur bij de NTR op NPO Zapp.