BINNENKIJKEN -007 SEAN CONNERY (90) leeft als een kluizenaar en verkoopt voor 30 miljoen euro zijn favoriete villa aan de Côte d’Azur

0
James Bond  Sean Connery vierde zijn negentigste verjaardag afgelopen week in alle rust op de Bahama’s, waar hij al jaren woont met zijn tweede vrouw Micheline Roquebrune (91) en zich nog nauwelijks in het openbaar vertoont. ‘Hij leeft als een kluizenaar,’zegt zijn omgeving en heeft zijn favoriete villa aan de  Côte d’Azur in de verkoop gezet voor 30 miljoen.

Vorig jaar plaatste zijn schoondochter, Fiona Ufton, nog een zeldzame foto van de acteur op Instagram  toen – de inmiddels sterk verouderde – Connery zijn verjaardag vierde met zoon Jason, geboren uit zijn vorig huwelijk met de Australische actrice Diane Cilento die in 2011 stierf, en schoondochter Fiona. De dementerende Schot zou aan Alzheimer lijden en bijna niet meer buitenkomen wegens oriëntatieproblemen.


Sean Connery, de Schotse acteur die eeuwige roem vergaarde met zeven James Bond-films, heeft recent t voor dertig miljoen euro zijn villa Le Roc Fleuri aan de Côte d’Azur in de verkoop gezet.

Sean Connery tussen zijn schoondochter Fiona Ufton en zoon James vorig jaar ©Instagram


Sean kocht de belle-époquevilla halfweg de jaren 70 als een huwelijkscadeau voor zijn tweede vrouw, kunstenares Micheline Roquebrune (91). Knight Frank Cap Ferrat, het makelaarskantoor, spreekt van een unieke kans voor mensen die op zoek zijn naar een optrekje aan de Côte d’Azur: “Huizen als dit komen niet vaak op de markt. Misschien eens om de vijftien jaar”.

Het huis dateert van 1928, maar werd tien jaar gelden voor het laatst gerenoveerd. De villa biedt een uniek uitzicht op Nice en de Middellandse Zee en ligt op korte afstand Nice, Monaco, Cannes, Saint-Jean-Cap-Ferrat en Saint-Paul-de-Vence.”

“Het huis heeft geschiedkundige waarde”, weet de makelaar. “Niet alleen omdat het eigendom is van Sean Connery. Ook omdat er in deze woning opnames plaatsvonden van een James Bond-film: ‘Never Say Never Again’ uit 1983. De laatste film waarin Sean 007 speelde.”

Dat Connery de villa verkoopt heeft alles te maken met zijn tanende gezondheId. “Het gaat niet goed met hem. Hij is bezig afscheid aan het nemen van het leven”, zeggen bronnen in Britse kranten. “Sean is ziek en verblijft tegenwoordig vaker in een privékliniek dan thuis. In Nice kwam hij de laatste jaren niet meer.”

“Hij zou zijn huizen niet verkopen als hij nog de levenslust had om ernaartoe te gaan. Vermoedelijk zullen zijn andere villa’s buiten Groot-Brittannië ook te koop worden aangeboden. De man die tot voorbij zijn zeventigste verjaardag als een vrouwenmagneet werd aanzien, is nog slechts een schim van zichzelf. Sean en Micheline treden amper nog in de openbaarheid. Hij is een echte Hollywoodlegende. Miljoenen mannen droomden ervan om hem te zijn. Maar nu… Het is tragisch, maar het is niet anders.”Sean Connery is bekend geworden bij het grote publiek door zijn rol als Ian Flemings James Bond. Via de lezers van een Londense krant werd hij verkozen om de rol van Bond te vertolken in Dr. No (1962). Na deze eerste James Bondfilm, speelde Connery eveneens de rol van Bond in de volgende films:

From Russia with Love (1963)
Goldfinger (1964)
Thunderball (1965)
You Only Live Twice (1967)
Diamonds Are Forever (1971)

Hij kwam hierna nog één keer terug als James Bond in de Bondfilm Never Say Never Again (1983). De titel van de film verwijst naar een uitspraak van Connery dat hij na de voornoemde film de rol van Bond nooit meer zou doen. Voorts heeft hij zijn stem verleend in de game James Bond 007: From Russia with Love (2005).