‘Schoonvader’ prinses Diana, Mohamed al Fayed (94), overleden

0

Mohamed al Fayed is op 94-jarige leeftijd in Londen overleden. De Egyptische selfmade miljardair overleed 26 jaar na het ongeluk waarbij prinses Diana en Mohamed’s zoon Dodi om het leven kwamen. Mohamed zocht na de dood van zijn zoon en Diana vaak de publiciteit met theorieën over het ongeluk dat de twee fataal werd.

Mohamed al Fayed was ervan overtuigd dat de Britse koninklijke familie achter de crash. Volgens vader Al Fayed zou de koninklijke familie hebben willen voorkomen dat Diana met een moslim zou trouwen.


Al Fayed was eigenaar van warenhuis Harrods. Hij kocht Harrods in 1985 om het 2010 voor miljarden weer van de hand te doen. Hij was tot 2013 eigenaar van de Engelse voetbalclub Fulham. In 1985 kocht hij Ritz hotel in Parijs. Een concurrerende bieder beschuldigde Al Fayed en zijn broer te liegen over hun rijkdom en achtergrond. Uit onderzoek van het Britse parlement bleek later dat die aantijgingen gegrond waren.

Al Fayed werd in 1929 in Alexandrië in Egypte geboren. Hij emigreerde midden jaren zestig naar het Verenigd Koninkrijk. In 1954 trouwde hij met Samira Khashoggi, met wie hij een zoon had, Emad, beter bekend als Dodi. Het stel scheidde in 1956. Al Fayed overleed afgelopen woensdag.