SCHOKKEND! Het echte verhaal over de tweeling waarvan DJ MATTIE VALK al zeven jaar beweert dat die niet van hem is

0

Beweerde QMusci-dj Mattie Valk zeven jaar geleden dat hij pas ná de geboorte van zijn tweeling er achter kwam dat hij niet de biologische vader was van de kinderen die vriendin Kirsten had gebaard, het verhaal krijgt nu een schokkend vervolg. Nu, zeven jaar later, blijkt het verhaal anders in elkaar te steken. Mattie zou afstand van de tweeling genomen hebben en zijn relatie met Kirstin verbroken hebben toen de kinderen na een zwangerschap van slechts 24 weken werden geboren en het duidelijk werd dat de tweeling veel aandacht en zorg nodig had en waarschijnlijk met beperkingen door het leven zou gaan.

Het is Yvonne Coldeweijer die zegt het échte verhaal achter de tweeling nu naar buiten te brengen op haar Instagram. “Door de grote leugen van Mattie is Kirsten maandenlang bedreigd,” schrijft zij. Een verhaal dat dj Mattie Valk liever niet online had gezien. Mattie vroeg Coldeweijer het verhaal voor zich wil houden. “Deze situatie gaat bovendien niet alleen over ons tweeën, maar ook over kinderen die hiermee geconfronteerd worden. Alles is besproken. We willen je daarom met klem vragen hiermee te stoppen”, luidt het bericht van Mattie, dat hij zegt samen met Kirsten te hebben geschreven.


Maar Coldeweijer meent dat er een goede reden is het ware verhaal wel naar buiten te brengen over  Mattie en Kirstin die twaalf jaar samen waren, maar volgens Yvonne allebei vreemd gingen. “Noem het een open relatie, of een gedoogbeleid; Kirsten ging vreemd en Mattie ging vreemd. Zij wisten dit van elkaar en zij waren hier allebei okay mee.”

Volgens Coldeweijer heeft Valk ook een vruchtbaarheidsprobleem. Hij en Kirstin hadden namelijk al laten weten dat zij niet op de natuurlijke wijze kinderen konden krijgen. Maar ze zeiden geen medische hulp te willen inschakelen.


Als Kirsten zwanger blijkt zou Mattie hebben geweten dat hij niet de vader was. Coldeweijer: “Ondanks dat hij wist dat hij niet de vader was, wilde hij samen met Kirsten een gezin vormen en een vader zijn voor de tweeling”, schrijft Coldeweijer. “Wie in die tijd radio heeft geluisterd, heeft kunnen horen dat Mattie zo trots was als een pauw.”

Toen de tweeling veel te vroeg werd geboren, verbrak Mattie de relatie met Kirsten. “De tweeling werd na 24 weken veel te vroeg geboren en het werd duidelijk dat de tweeling veel aandacht en zorg nodig had en waarschijnlijk met beperkingen door het leven zou gaan”, vervolgt Coldeweijer die ook schrijft: “En ik ga nu een aantal dingen niet opschrijven die ik eigenlijk zou willen schrijven, om de kindjes te beschermen.”

Wat volgde was een open brief van Mattie op de website van Q-music waarin hij  schreef dat hij pas ná de geboorte erachter kwam dat hij niet de vader is. “Hij suggereerde dat Kirsten was vreemdgegaan en dat hij van niks had geweten. Dat Kirsten zijn vaderschapsbubbel had doen klappen.”

Een statement dat volgens Coldeweijer voor Kirsten als een donderslag bij heldere hemel kwam. “,Als een echte leeuwin wist ze dat er op dat moment maar één ding voor haar telde; het welzijn van haar pasgeboren baby’s, die in kritieke toestand op de intensive care lagen. () Door de grote leugen van Mattie is Kirsten niet wekenlang, maar maandenlang bedreigd. Op straat, in het ziekenhuis; echt overal waar ze kwam. Wat Kirsten heeft meegemaakt in die tijd is met geen pen te beschrijven.”