Schokkend beeld: Hoe kon popster en sekssymbool Jessica Simpson zó aftakelen?

0

Hoe kon popster en sekssymbool Jessica Simpson (41) zó aftakelen? Door drank, medicijnen én veel onverwerkte trauma’s. het maakte dat voormalig popster Jessica Simpson diep in de put raakte.

In haar autobiografie Open Book doet voormalig popster Jessica Simpson,  de vrouw die begin deze eeuw de concurrentiestrijd aan met zangeressen als Britney Spears en Christina Aguilera, een boekje open over haar jarenlange alcohol- en medicijnenverslaving. Na tegenvallende verkoopcijfers moest ze het van platenbaas Tmyy Mottola over een ’sexy boeg’ gooien.  van platenbaas Tommy Mottola.


Inmiddels is ze vier jaar nuchter. In dat kader deelt ze op sociale media een, zoals ze zelf zegt, onherkenbare foto van zichzelf en neemt ze haar volgers mee in de ’emotionele en zware reis’ die ze de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Ze schrijft dat het seksueel misbruik in haar jeugd een belangrijke trigger was om naar de fles en de verdovende middelen te grijpen.

Van haar zesde tot haar twaalfde werd ze gedwongen het bed te delen met een dochter van een familievriend. “Het begon met het kietelen van mijn rug, maar escaleerde in dingen die bijzonder onprettig waren. Ik heb er jarenlang mee geworsteld om dit aan mijn ouders te vertellen.”


Het verleden blijft haar achtervolgen als ze zangeres is.  en dan raakt ze verslaafd aan verdovende middelen. In november 2017 bereikt de zangeres haar dieptepunt. Tijdens een Halloweenfeestje heeft zo zoveel gebruikt dat ze zich later niets meer kan herinneren van de avond. Ze stort in en biecht alles op  aan  vrienden. Ook zoekt ze medische hulp zoekt en is inmiddels al vier jaar clean.

De foto die ze deze week deelt op Instagram werd vier jaar geleden gemaakt na het bewuste Halloweenfeestje. Jessica zit in een pyjama, met een rood en opgezwollen hoofd. Ze is geen schim van het meisje die begin 2000 de wereld wilde veroveren.

View this post on Instagram

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson)