SCHANDALIG! Goede doelenproject EarthToday kan WINSTON GERSCHTONOWITZ honderden miljoenen opleveren

0

EarthToday presenteert zich als een organisatie die de aarde moet beschermen. Maar achter alle mooie woorden lonken miljarden euro’s voor de oprichters, waaronder tv-host Winston Gerschtanowitz. Boegbeeld Jan Terlouw, die nets wist van de eigen verrijking van Winston en zijn vrienden zegt: “Dat lijkt me ook niet de bedoeling. Dat vind ik zorgelijk. Zo gauw als dat het geval is, dan trek ik mijn handen ervan terug.”

Winston zat een jaar geleden bij Beau van Erven Dorens aan tafel. Beau: “Winston komt met een actie om de aarde te redden!’. Als boegbeeld van Earth Today had Winston Jan Terlouw meegekomen naar de studio, die achter de actie stond om het voor mensen makkelijk te maken om een vierkante meter natuur te adopteren en zo de wereld te beschermen. voor slechts €1,20 kun je een vierkante meter adopteren. Die kan zich ergens in een tropisch regenwoud bevinden, op de Afrikaanse savanne of op een Nederlands Waddeneiland.


Menig Nederlander heeft, zo schrijft zakenblad Quote vandaag, heef zich al een stukje aarde eigen gemaakt, net grote bedrijven als Albert Heijn en Young Capital die maatschappelijke verantwoordelijkheid hartstikke belangrijk vinden. Ook omdat EarthToday zegt dat het gros van die €1,20 per vierkante meter naar natuurbeschermingsorganisaties gaat en slechts een klein deel naar EarthToday zelf. Alles voor de natuur.

Maar Quote ontdekte na een onderzoek dat bijna een jaar duurde, dat er ook een zeer lucratief businessmodel achter EarthToday zit. En als alles volgens plan verloopt, zo schrijft het zakenblad, kunnen Winston en zijn vijf compagnons over een jaar of zeven zo’n €3,6 miljard verdelen.


Dat kwam ook als een verrassing voor boegbeeld Jan Terlouw, die van Quote moest horen hoe de vork precies in de steel zit. Terlouw: ‘Dat is weggehouden van me, de mogelijkheid dat er mensen geld mee gaan verdienen. Dat lijkt me ook niet de bedoeling. Dat vind ik zorgelijk. Zo gauw als dat het geval is, dan trek ik mijn handen ervan terug.’

Na aandringen van Quote liet Gerschtanowitz weten dat, mocht hij er geld aan verdienen, hij echt alles aan de natuur zal geven….