HollywoodHuizen Top 10 2020 – Op 6: SBS meldt overlijden Fred van Leer: stylist is al jaren depressief en houdt vaak schone schijn op

0

Het verhaal dat op nummer 6 staat in de HollywoodHuizen meest gelezen Top 10 2020 werd gepubliceerd op 2 november en is een bericht dat gelukkig niet waar bleek te zijn. Hoofdpersoon Fred van Leer was weliswaar niet overleden, maar deed wel een poging een eind aan zijn leven te maken.

Om exact 20.00 uur zondagavond verscheen op de site van Hart van Nederland het bericht dat stylist Fred van Leer overleden zou zijn. Dat nieuws bleek gelukkig niet waar. Hoe het nu is met van Leer, die zondagmiddag even voor 16.00 uur door de gealarmeerde politie en brandweer uit zijn dubbele bovenhuis in Rotterdam werd getakeld vanwege, zoals dat in het jargon van de huldiensten heet, ‘levensbedreigende situatie, is onduidelijk. Zij management zwijgt. Duidelijk is wel dat Fred van Leer al jaren kampt met klachten van depressiviteit en dat zijn leven na het uitlekken van zijn seksfilmpje op internet er zeker niet vrolijker op werd.


Het nieuws dat Hart van Nederland gisterenvond bracht dat Fred van Leer overleden zou zijn was gelukkig niet de waarheid.Het was een misverstand, legde Albert uit in Shownieuws. “Wat er de afgelopen middag gebeurd is bij  zijn huis, is dat er politie en brandweer naartoe gesneld is. Er was dus iets aan de hand. Hij is vervolgens uit het huis getakeld, met een laken eroverheen.”

Juist dat laken heeft tot de geruchten over zijn overlijden geleid, aldus Albert. “Mensen dachten onmiddellijk: er is hier iets aan de hand. Dat laken heeft de situatie er niet minder erg op gemaakt. Ik kan me voorstellen dat je dat doet omdat je niet wil dat iemand herkent wordt of dat Fred het zelf eventueel niet zou willen, want we weten hoe hij altijd met zijn uiterlijk bezig is, maar het gaf wel heel veel hectiek aan het eind van de middag.”


Men was bang dat Fred was overleden, legt hij uit. “Er gingen echt geruchten – heel heftig – dat hij zou zijn overleden. Dat het een lijkwade was die we gezien hadden op dat moment. Dat was het dus niet. Maar het is wel pittig wat er aan de hand is. Mensen maken zich oprecht zorgen over wat er met Fred aan de hand is.”

Maar dat Van Leer gisterenmiddag een poging zou hebben gedaan een eind aan zijn leven te maken nadat twee dagen eerder een seksfilmpje van hem op internet verscheen wordt door steeds meer bronnen rond de stylist bevestigd. Fred zou zich doodschamen over dat filmpje waarin hij onder invloed van drugs, seksuele handelingen bij zichzelf verricht, daartoe aangespoord door een man met Marokkaans accent.

Wat er gisterenmiddag heeft afgespeeld in de woning van Fred van Leer aan de Rotterdamse Mathenesserland is ook niet duidelijk, maar de hulpdiensten -politie en brandweer- rukten om 15.24 uit vanwege om een levensbedreigende situatie “Dit betreft een prio 1 melding wat betekent dat de hulpdiensten binnen 15 minuten ter plaatse moeten zijn omdat er mogelijk sprake is van een levensbedreigende situatie. Er wordt gereden met optische en akoestische Signalen.”

Niet veel later, even voor vier uur door politie en brandweer onder een wit laken uit zijn huis werd getakeld. Het voedde direct geruchten als Fred van Leer overleden zou zijn. Maar niet veel later meldde zijn management dat Fred ’ter observatie’ was opgenomen in het ziekenhuis en liet dat managemeent weten dat er geen verdere mededelingen zouden worden gedaan.

Daar is het tot nu toe dan ook bij gebleven.Fred van Leer mag dan altijd vrolijk lijken, hij kampt al jaren met vormen van depressiviteit. Heel soms praat hij daarover. In 2020 zei hij in de driedelige documentaireserie Fred: Het Andere Gezicht dat roem en rijkdom niet de weg tot geluk zijn. Dat besefte de stylist maar al te goed na het lezen van Isa Hoes’ boek over haar overleden man Antonie Kamerling. “Ik moest alleen maar huilen toen ik het boek las. Ik voel me, net als Antonie, weleens depressief. Hij had, net als ik, hoge pieken en diepe dalen. Hij had alles, maar dat zegt niets.”

Midden 2020 schrijft Fred van Leer nadat hij zijn vakantie in Saint Tropez heeft moeten breken vanwege een gescheurde kuitspier op zijn Instagram Stories: “Ik ben echt fucked up, depressief en chagrijnig dat ik nu hier zit en mijn vrienden nog heerlijk in Zuid-Frankrijk.

Die aanvallen van depressiviteit heeft de stylist al jaren. In mei 2017 schreef hij dit op zijn Instagram: ‘Onder de noemer … niets is wat het lijkt …. een foto zonder filter thuis op de bank …. gister had ik die heerlijke @dotanmusic aan de app en het ging over #insidemybones wat dat nou eigenlijk was ….. het is een heel mooi , eerlijk en kwetsbaar initiatief , want mensen denken soms echt dat het alleen maar glanst en schittert in mijn leven …. wat natuurlijk niet zo is ! Maar ik hou nou eenmaal van iets mooier maken. ( is tenslotte mijn vak ) maar het is ook goed om eens eerlijk te zijn en dat het soms ook gewoon heel kut gaat ! Op het moment gaat het ongelofelijk goed ik krijg mooie dingen op mijn pad en soms is het allemaal vanzelfsprekend , wat natuurlijk niet zo is ! Wat heel veel mensen niet weten is dat ik het afgelopen jaar privé een klote jaar heb gehad ! En ik ben niet zielig en wil ook geen medelijden maar dat is iets wat jullie niet snel van me zien of horen …. ik zat compleet depressief te lopen te wezen op de bank in mijn eentje , maar ik plaatste foto s van een aantal maanden ervoor op mijn pagina Omdat dat is wat mijn volgers willen zien , maar geef ook meteen een verkeerd beeld van hoe het is ! Ik weet nu dat jullie ( mijn volgers ) echt met mij meeleven en de echte Fred willen zien en die zit soms dagen achter elkaar op de bank …. ik ben klaar voor alle mooie avonturen die komen gaan en neem jullie graag weer mee ….. soms met een filter en soms zonder…’

Op sociale media is de hashtag #TeamFred inmiddels trending. Fans van de stylist laten  weten dat ze achter hun idool blijven staan. Ook Patricia Paay, een aantal jaar geleden zelf slachtoffer van het uitlekken van een seksfilmpje, schaart zich achter de hashtag.

Share.