Sandy uit filmklassieker Grease: OLIVIA NEWTON-JOHN (73) overleden

0

(Beeld: Paramount)

Olivia Newton-John is maandagochtend op 73-jarige leeftijd overleden. John Easterling, Olivia’s man, zegt dat ze vredig is en omringd door familie en vrienden is overleden op haar ranch in Californië. De actrice vocht al ruim dertig jaar tegen borstkanker. Vijf jaar geleden keerde de ziekte weer terug en kreeg ze uitzaaiingen in haar onderrug.


Haar grote doorbraak kwam in 1978 met de rol van Sandy in Grease. De musical, waarin Travolta en Newton-John te zien waren als Danny en Sandy, twee middelbare scholieren met totaal verschillende achtergronden die toch een stelletje werden. De film werd een ongeëvenaard kassucces. Ook de soundtrack werd dat. You’re the one that I want stond meer dan zes maanden bovenaan in de Amerikaanse hitlijsten, terwijl ook nummers als Summer nights en haar solo-ballad Hopelessly devoted to you de hitlijsten haalde. Als zangeres brak Olivia in 1978 door met haar solo-album Totally hot.

John Travolta reageerde via Instagram op het overlijden van zijn tegenspeelster. “Mijn liefste Olivia, jij maakte al onze levens zo veel beter. Jouw impact was ongelofelijk,” schrijft Travolta bij een oude foto van Newton-John. Ik houd zo veel van je. We zullen elkaar weer zien en allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag, voor altijd! Jouw Danny, jouw John,” besluit de acteur.


Olivia werd geboren in het Britse Cambridge maar verhuisde op 6-jarige leeftijd naar Melbourne in Australië. Niet lang daarna vertrok ze naar de Verenigde Staten. In 1984 trouwde ze met acteur Matt Lattanzi. Twee jaar later kregen ze samen een kind, Chloe Rose. In 1995 gingen ze uit elkaar. Nieuw geluk vond ze bij John Easterling, de oprichter van Amazon Herb Co. De twee trouwden in 2008.

In het bericht op Facebook vraagt de familie om ter ere van Newton-John donaties te doen aan het Olivia Newton-John Foundation Fund. Deze onafhankelijke instelling sponsort wereldwijd onderzoek naar kankermedicatie op basis van planten.