Samantha, ‘Barbie’, de Jong: ‘Na al die ellende ben ik toch toch nog heel gelukkig geworden’

0

Barbie met baby djemino (Beeld: Instagram Samantha de Jong)

Twee dagen nadat Samantha de Jong beviel van zoontje Djemino kwamen ook haar kinderen Angelina en Milano, die zij kreeg met ex-man Michael van der Plas, kennismaken met hun stiefbroertje. Angelina woont bij Michaels moeder en papa Michael zorgt met  vriendin Naomi voor Milano, maar als het aan Barbie ligt komen de twee zo snel mogelijk weer onder haar hoede.


Dochtertje Angelina (8) en zoontje Milano (5), die zij met haar ex-man Michael van der Plas kreeg, verrasten Barbie twee dagen na de geboorte van Djemino in het kraamhotel. ‘Dat was geweldig,’ vertelt een stralende Samantha aan Story. ‘Ze hadden tekeningen voor hun nieuwe broertje gemaakt. Zo lief. Ik kon zelf niet uit bed komen, omdat ik vanwege de keizersnee nog altijd een grote wond heb. Maar Gerrit ving ze op, kocht ballonnen met hen en nam ze mee naar mij toe. Hij is zo lief voor mijn kindjes. Ik heb al bij zijn eigen kinderen gezien dat hij een heel goede en lieve vader is. Nu hebben we samen Djemino en is hij ook nog eens heel verzorgend naar mijn andere twee kinderen. Ik had het niet beter kunnen treffen. Ik ben heel trots op mijn gezin.’

Dat Angelina en Milano niet bij haar wonen, ruim twee jaar geleden besloot de rechter dat de kinderen bij hun vader Michael van der Plas moesten gaan wonen, omdat Samantha hun destijds niet genoeg stabiliteit kon geven, zit Barbie niet lekker. Op de vraag van het weekblad of daar in de toekomst verandering in komt? zegt ze: ‘Ik wil nergens op vooruitlopen,. Ook zeg ik niets over wat ik hoop. Ik hou van mijn kinderen en dat weten ze.’


De kans dat de twee binnen afzienbare tijd bij Barbie mogen wonen lijkt klein. Haar verslavingen, zelfmoordpogingen zorgden voor de uithuisplaatsing van haar twee oudste kinderen door Jeugdzorg en die instantie lijkt niet staan te trappelen omdat besluit terug te draaien, want met Angelina en Milano gaat het nu goed. Met Barbie zelf. zo zegt ze, gaat het ook goed. ‘Ik voel me de gelukkigste vrouw ter wereld. Ik heb eindelijk mijn grote liefde teruggevonden en nu hebben we samen een kindje gekregen. Ik sta weer positief in het leven en heb goede mensen om me heen. Het belangrijkste is dat ik na al die ellende toch nog zo gelukkig ben geworden. Ik ben echt heel gelukkig.’