HollywoodHuizen Top 10 2020 – Op 9: Samantha de Jong brengt baby Djemino naar Jeugdzorg: ‘Ik kan niet meer voor hem zorgen’

0

Barbie met baby djemino (Beeld: Instagram Samantha de Jong)

Het verhaal dat op nummer 9 staat in de HollywoodHuizen meest gelezen Top 10 2020  werd gepubliceerd op 24 december  2020. Het is een triest verhaal…


Wie nog mocht twijfelen of de liefde tussen Samantha de Jong, ‘Barbie’, en Gerrit Meerts over is hoeft dat niet langer te doen. Gerrit haalt vandaag keihard uit naar Barbie. Niet alleen bevestigt hij nog maar eens dat hij niet de vader is van de op 16 november geboren baby Djemino (‘Ik zag Djemino elke dag donkerder worden’), maar zegt hij ook “Samantha is volledig de weg kwijt.” Zo zegt Gerrit dat Barbie inmiddels ook vrijwillig afstand heeft gedaan van baby Djemino

Dat Samantha en Gerrit uit elkaar zijn heeft volgens Gerrit niets te maken dat hij niet de biologische vader van baby Djemino is. “Ik wist al dat ik niet de vader kon zijn,” zegt hij in Story. “Ze was op 6 december uitgerekend. Ik ging terugtellen en besefte dat iemand anders de vader moest zijn. Samantha zei dat het de eerste keer bij ons dus raak was geweest, maar ik ken Samantha ook een beetje. Zij komt uit een wereldje van hoeren, snoeren en snuiven en ging met Jan en alleman naar bed.”


Maar Gerrit liet Barbie vervolgens niet in de steek. “Maar ik hield van haar en wilde samen met Samantha dit kindje opvoeden. Ook als ik de vader niet zou zijn. Dat heb ik vanaf het begin af aan gezegd. Dat weet Samantha ook.” Wel wilde hij weten wie de biologische vader was. “Daarom hebben we direct na de geboorte van Djemino een DNA-test laten doen. De uitslag kon niet duidelijker zijn. Mijn DNA kwam niet eens in de buurt. Ik ben niet de vader.”

En dat deed Gerrit toch pijn. “Omdat je graag de vader wilt zijn. Ik heb toen tegen Samantha gezegd dat we moeten uitzoeken wie dan de vader is. Niet omdat ik hem niet wilde erkennen, maar er kan een moment komen dat dat kereltje wil weten waar hij vandaan komt.”

Barbie en Gerrit (Beeld: Instagram Samantha de Jong)

Dan: “Samantha werkte niet bepaald mee. Het konden er wel meer zijn zei ze.” Wat Gerrit na de geboorte wel duidelijk werd was dat de verwekker van Djemino waarschijnlijk een donkere man is geweest. “Want per dag zag ik Djemino donkerder worden.”

Barbie en Gerrit bleven desondanks bij elkaar, aar toen Barbie Gerrit begon te beschuldigen van vreemdgaan was de koek voor Gerrit op zegt hij in het weekblad. “Volgens haar had ik allerlei affaires. Ze flipte de pan uit. En dat alleen maar omdat ik onder een Facebook-post van mijn ex-vrouw had gezegd dat we best een leuke tijd samen hadden gehad. Dat was gewoon vriendelijk bedoeld, er zat niets achter.”Vanaf dat moment kwam de relatie in zwaar weer. “Zodra Samantha het gevoel krijgt dat haar leventje een sleur wordt, vervalt ze weer in haar oude gedrag. Vorige week wilde ze ook ineens weg. Weg van mij en Djemino. En ze wilde niet zeggen waar ze naartoe zou gaan.”

Toen Gerrit zich verzette tegen het vertrek van moeder en baby. het leidde er allemaal toe dat Barbie Jeugdzorg belde om te vertellen dat zij niet voor baby Djemino kon zorgen. De baby is nu in overleg met Jeugdzorg overgebracht naar Samantha’s tante, vertelt Gerrit. “Sindsdien heeft niemand meer iets van Barbie gehoord.”