Samantha ‘Barbie’ de Jong: ‘Gerrit mishandelde me iedere week en heeft me van de trap geduwd’

0

Volgens Barbie mishandelde Gerrit haar iedere week toen ze nog samen waren (Beeld: Instagram Samantha de Jong)

Voor het eerst na de breuk met haar inmiddels ex-verloofde Gerrit en het afstaan van haar baby aan Jeugdzorg laat Samantha ‘Barbie’ de Jong (31) weer van zich horen. Volgens Barbie heeft ex-lover Gerrit losse handjes. “Het klopt dat ik van de trap ben gevallen. Maar niet omdat ik dronken was. Nee, hij duwde me van de trap af! Dat was de dag dat ik bij hem wegging. En dat was niet de eerste keer. Het komt erop neer dat hij mij iedere week mishandelde.


In een exclusief interview met Story vertelt de realityster over de moeilijke periode waar ze momenteel doorheen gaat. En dat haar ex Gerrit leugens over haar vertelt. volgens Gerrit is Samantha weer teruggevallen in haar oude gedrag van drugs- en alcoholgebruik. Gerrit vertelde ook dat Samantha de verwondingen aan haar lichaam, die ze op Instagram zette, zelf veroorzaakt had nadat ze dronken bij haar tante thuis van een trap zou zijn gevallen.

Allemaal leugens volgens Samantha. ‘Leugens die voornamelijk door Gerrit en zijn familie verspreid worden. Er klopt helemaal niets van. Sterker, hij is degene die liegt. Het klopt dat ik van de trap ben gevallen. Maar niet omdat ik dronken was. Nee, hij duwde me van de trap af! Dat was de dag dat ik bij hem wegging. En dat was niet de eerste keer. Het komt erop neer dat hij mij iedere week mishandelde. Zeker wanneer hij allerlei verdovende middelen had gebruikt, schold hij me uit en sloeg me.’ Dat Samantha nu pas met haar verhaal naar buiten treedt heeft ook een reden. “Ik heb het nooit willen vertellen. Uit schaamte of omdat ik dacht dat het over zou gaan. Ik hoopte dat het beter zou worden. Maar Gerrit is een in en in slecht mens…’


Samentha vertelti n het weekblad ook dat ze vier weken na de geboorte van haar zoon het huis van Gerrit uitvluchtte. ‘Hij had me die dag weer mishandeld. Afgelopen zomer heb ik ook op het punt gestaan om bij hem weg te gaan. Maar ik was hoogzwanger en durfde niet. In december had ik wel de moed. Ik heb mijn zoontje gepakt en hem naar mijn tante Karin gebracht. Ondertussen beide ik Jeugdzorg dat ik op dat moment niet in Staat was om voor hem te zorgen. Ik was door alle geestelijke en lichamelijke mishandelingen een wrak geworden. Dan is het beter dat iemand anders voor mijn kindje zorgt.’

Inmiddels had Samantha haar zoontje ook de naam Angelo gegeven. ‘Die naam had ik al in gedachten toen ik van Angelina in verwachting was. Als ik toen een zoontje had gekregen, had hij Angelo geheten. Het werd nu Djemino, naar de overleden kleinzoon van Gerrit. Maar nu ik zonder hem verderga, noem ik hem Angelo de Jong.’

Dat Samantha zodra ze het gevoel krijgt dat haar leventje een sleur wordt in haar oude gedrag van gebruiken vervalt, zoals Gerrit beweert, ontkent Samantha. ‘Ik gebruik niet! Geen drugs en ik drink geen alcohol. Echt niet! Om mijn kinderen wekelijks te zien is er de voorwaarde dat ik een urinetest moet doen waaruit blijkt of ik heb gebruikt. Alleen bij een goede uitslag mögen Angelina en Milano bij mij körnen. Ik zet dat niet op het spei. Het doet me wel heel veel verdriet dat men dat over mij blijft zeggen en dat ik vast wel weer zelfmoord zal plegen. Dat is toch niet iets wat je zomaar roept? Daar kwets je mensen mee. Het heeft mij in ieder geval heel erg gekwetst.’

Samantha vertelt ook wil voorlopig ook geen relatie meer te hebben en inmiddels te weten wie de vader van haar derde kind is. ‘De enige relatie die ik heb, is die met mijn kinderen. Zij zijn de enigen met wie ik rekening wil houden.’ Ook over de vader van Angelo wil Samantha nu duidelijkheid scheppen. ‘Ik weet wie de biologische vader van Angelo is. En de bewuste man weet dat ook. Hij wil ook zijn verantwoordelijkheid nemen en zal een rol in zijn leven gaan spelen. Ik wil dat Angelo weet wie zijn ouders zijn. Dat vind ik belangrijk. Maar ik heb geen relatie met deze man. We zijn niet verliefd op elkaar.’