S10: ‘Ik hou van seks, ook met mensen die ik niet ken’

0

“Ik hou van seks, ook met mensen die ik niet ken. Als ik iemand aantrekkelijk vind, stuur ik diegene een berichtje,” zegt S10.

Voor het boek Hoe Doen We Het? interviewde journalist Milou Deelen vijftien vrouwen, onder wie Hedy d’Ancona, Tjitske Reidinga en S10, over hun seksleven. Onder die 15 ook S10, die verhaalt dat ze met alles over haar moeder kan praten, behalve over seks. “Ik werd door jongens gepest, ze zeiden dat ik een slet was. Ik had daar graag met iemand over willen praten, maar omdat we niet over seks spraken, werd het iets waar ik zelf mee moest dealen. Ik had gewild dat mijn moeder zou zeggen: ’Stien, jij mag gewoon seks hebben, maar je moet goed op jezelf letten. Als die jongens stom zijn, moet je niet met ze seksen, want dan zijn ze te stom voor jou.’ Ik zou dat bij mijn eigen kinderen wel zo aanpakken, dat seks iets is wat er mag zijn.”


In het boek vertelt ze ook dat ze haar seksuele avonturen bespreekt met een ouder echtpaar dat ze heeft leren kennen. ’Wat heel fijn is, is dat ik bevriend ben met een stel van in de veertig – een soort nepouders. Toen ik net met ze omging, twee jaar geleden, vertelde ik dat ik veel schaamte rondom seks had. Zij zeiden: ’Je kunt het altijd aan ons vertellen.’ Als ik seks heb gehad, bel ik ze. Ook eet ik wekelijks bij ze. Superfijn.’

Stien is ook openhartig over haar eerste keer die ze achteraf liever anders had gezien. “Ik was heel jong, dertien, en ik had een roerige tijd achter de rug vanwege problemen met mijn mentale gezondheid. Ik had het gevoel dat ik veel moest inhalen wat vriendinnen hadden gedaan: blowen, drinken en seks.’ Dat ze gepest werd doorjongens die zeiden dat ze een slet was, in combinatie met een aantal nare seksuele ervaringen, heeft haar belemmerd in haar (seks)leven, zo vertelt Stien aan Milou.


Op haar achttiende kreeg ze een echt vriendje, maar nadat de relatie strandde, had de zangeres voor het eerst onenight- stands. “Het afgelopen jaar heb ik met best veel mannen seks gehad. Soms was het heel leuk, soms helemaal niet. Ik heb ook een keer gehad dat ik heel dronken was en iemand langskwam in de nacht. Ik zei dat hij weg moest omdat ik te dronken was en moest kotsen. Toen heeft hij bij het weg- gaan een fles Hennessy cognac van mijn drankplateautje meegenomen. Onder het mom van: als ik geen seks krijg, neem ik iets anders mee, denk ik. Belachelijk vind ik dat, maar ik probeer er wel van te leren.”

Stien zegt in het boek ook: ‘Ik hou van seks, ook met mensen die ik niet ken. Als ik iemand aantrekkelijk vind, stuur ik diegene een berichtje. Ik vind het fijn om het zelf in de hand te hebben. Als we dan wat gaan drinken, draait dat soms uit op seks.’ Op de vraag hoeveel bedpartners ze heeft gehad, geeft Stien aan dat ze niet wil dat er een getal in het boek komt te staan. ‘Ik vind het veel, maar ook weer niet. Ik vind het stom van mezelf, maar ik vind het te eng als mensen dat van mij weten. Ben toch bang dat ze mij een siet vinden. Als een jongen het vraagt, ben ik er ook niet eerlijk over. Dan doe ik net alsof ik nadenk: ’Hmmm, ik denk tien.’ Volgens mij smokkelen mannen er Never een paar bovenop, terwijl vrouwen het tegenovergestelde doen.”