S10 als tiende naar finale Songfestival: ‘Het was zenuwslopend’

0

(BEELD: EBU/NATHAN REINDS

Onze S10 staat zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn. Met De Diepte wist ze samen met negen andere landen een plekje te bemachtigen voor de finale. Nederland werd pas als laatste va n de tien landen genoemd.


“Het is 10 mei, ik was als tiende aan de beurt, ik heet S10; er is iets met het getal 10”, reageerde de 21-jarige Stien den Hollander op de persconferentie na afloop. Ze noemde het wachten “zenuwslopend”. “Heel erg bedankt”, schreef de Nederlandse zangeres na afloop in haar Instagram Stories.

Nederland staat nu voor het zesde jaar op rij in de finale. De laatste keer dat Nederland in de finale stond met een Nederlandstalig nummer was in 1998 met Edsilia Rombley en Hemel en aarde. Dat eindigde als vierde.


De overige landen die de finale hebben bereikt zijn Zwitserland, Armenië, IJsland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Oekraïne en Moldavië. Donderdag is  de tweede halve finale met daarin achttien landen die opnieuw om tien plaatsen strijden. Bij de winnaars van de halve finales komen dan nog  Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, die zich als grootste geldschieters automatisch plaatsen  voor de finale. S10 is zaterdag in de eerste helft van de finale aan de beurt.