‘S WERELDS MACHTIGSTE MANNEN (EN PRINS ANDREW) SIDDEREN – Wie staat er in Ghislaine Maxwells zwarte, leren, boekje?

0

Na haar arrestatie zijn de verwikkelingen rond Ghislaine Maxwell inmiddels dagelijkse kost op de Amerikaanse tv

Nooit is een vrouw zo gevaarlijk geweest voor de machtigste mannen van deze wereld als Ghislaine Maxwell. Het zwarte, leren, boekje dat zij bij zich had toen zij door de FBI na een zoektocht van bijna een jaar gearresteerd werd is van kaft tot kaft gevuld met namen en nummer van de meest invloedrijke mannen, van president Trump tot de Britse prins Andrew, ter wereld. De FBI hoopt dat het boekje van Maxwell de sleutel zal zijn om alle vragen te beantwoorden over rol van die machtige mannen in het misbruikschandaal rond de inmiddels overleden pedomiljardair Jeffrey Epstein.


Voor de nu achter de tralies zittende Ghislaine Maxwell (58) was het zwarte, leren, boekje een soort van levensverzekering, maar tegelijkertijd was het ook levensbedreigend. Ze wist dat ze het boekje met namen van de machtigste mannen ter wereld kon gebruiken als ze ooit gearresteerd zou worden om een deal met de Amerikaanse FBI te maken. Een deal die zou kunnen behelzen dat zij de verhalen achter de namen en nummers in haar boekje zou vertellen.

Maar tegelijkertijd wist Ghislaine ook dat als ze gearresteerd zou worden het boekje de reden zou kunnen zijn om haar in haar cel het zwijgen op te leggen. Haar baas, de steenrijke Epstein (66) werd augustus 2019 toch ook levenloos gevonden in zijn cel in Manhattan? Officieel pleegde hij zelfmoord door zichzelf op te hangen in zijn cel, maar, maar forensisch patholoog Michael Baden meent nog altijd dat Epstein vermoedelijk door wurging is omgekomen.


Staat prins Andrew ook in haar zwarte boekje?

Ghislaine Maxwell was maandenlang een van de meest gezochte vrouwen ter wereld. Maar de Amerikaanse FBI vond haar op haar onderduikadres in Bradford, New Hampshire. Nu zit ze vast en wordt onder meer van beschuldigd minderjarige meisjes geronseld te hebben voor de inmiddels overleden pedomiljardair Jeffrey Epstein. Vonden de speurders bij de invallen in Epstein woningen duizenden pikante foto’s en beelden van (soms minderjarige) meisjes en video’s -de miljardair liet soms de uitspattingen van zijn prominente gasten op video vastleggen zodat hij macht over hen zou kunnen blijven uitoefenen – bij de arrestatie van Maxwell waren ze vooral geïnteresseerd in Ghislaine’s kleine, zwartleren, adresboekje.

Een boekje vol met namen en geheime telefoonnummers van de meest prominente mannen op aarde. Het notitieboekje van Ghislaine is dan ook niet meer of minder dan een leergebonden vernietigingswapen. En dan zijn er ook nog bij de inval bij Maxwell gevonden video’s, waarop mogelijk te zien zou zijn hoe Epsteins en zijn machtige vrienden, waaronder Bill Clinton, prins Andrew, Donald Trump, Kevin Spacey en superadvocaat Alan Dershowitz, zich ‘vermaken’ met jonge vrouwen.

Het is donderdag 2 juli 2020, 8.30 uur als de handboeien klikken in een bergchalet ‘Tuckedaway’ in New Hampshire. In totaal zijn er 24 agenten, van de FBI en de lokale politie, aanwezig bij de inval. Het slot aan de poort werd opengeknipt met een tang, waarna 15 politieauto’s met hoge snelheid over de een kilometer lange oprit razen. De deur van het optrekje van Maxwell dat zij vorig jaar december voor 1,7 miljoen dollar (1,5 miljoen euro), kocht en cash betaalde wordt ingetrapt. In de woonkamer zit Maxwell aan het ontbijt in een joggingbroek en een t-shirt. Binnen luttele seconden is ze in de boeien geslagen. Het is het einde van een kat-en-muisspel van een jaar dat zij met de FBI speelde en ongeveer 4,5 miljoen euro aan belastinggeld kostte. Een jaar waarin het spoor dat de FBI volgde van Maxwell leidde naar Parijs, Los Angeles, Londen, Brazilië en Israël. Maxwell wist dat het net zich steeds strakker spande.

Als het nieuws over haar arrestatie naar buiten komt barsten sommige van de slachtoffers van het duo Epstein/Maxwell in tranen uit. Dat doet ook Virginia Roberts, 36, die Ghislaine ervan beschuldigd haar te hebben gedwongen seks te hebben met prins Andrew toen ze 17 was.De arrestatie van Ghislaine Maxwell is de diepe val van een meisje aan wiens voeten de wereld lag als dochter van de in 1991 overleden steenrijke mediamagnaat Robert Maxwell. Ghislaine studeerde af in Oxford, sprak vier talen en leefde als jongste van negen kinderen een leven vol feesten en champagne in overvloed. Bij voorkeur aan boord van het door haar vader naar haar vernoemde jacht “Lady Ghislaine”.
Als Robert Maxwell op een avond van de Lady Ghislaine valt – er gaan nog altijd geruchten dat hij een moslimagent was en werd geduwd – stort de wereld van Ghislaine in. Ze zoekt nieuw geluk in New York en valt voor rijke, maar zeer dominante en zeer manipulatieve man die Jeffrey Epstein heet. Een noodlottige ontmoeting die het leven van velen in ellende stort.

Ghislaine en miljardair Epstein hebben een paar jaar een romantische relatie, maar Ghislaine wordt al snel ook de manager van Epsteins leven. Rond 2008 trekt Ghislaine zich steeds meer terug uit het openbare leven en wijdt zich volledig aan het management van Epstein. Ze regelt zijn zakelijke en privé afspraken. Maxwall wordt ook Epsteins madam die jonge meisjes lokt en klaar stoomt voor hun rol als seksslavinnen. Dat gebeurt in Epsteins herenhuis in de Big Apple, waar tientallen minderjarige meisjes misbruikt zouden zijn of in Epsteins villa in Palm Beach, Florida, maar ook op zijn landgoed op de Amerikaanse Maagdeneilanden.

De jonge vrouwen worden door Ghislaine op sluwe manier ingepalmd. Ze doet alsof ze geïnteresseerd is in het leven van de meisjes en weet op die manier bevriend met ze te raken. Epstein en Maxwell samen nemen ze ook mee naar de film en gaan met de jonge vrouwen shoppen. Ook betalen ze voor hun studies, waardoor de meisjes het gevoel krijgen dat ze bij hen in het krijt stonden.

De meisjes worden langzaam, maar zeker, voorbereid op hun rol om Epstein en zijn invloedrijke vrienden te behagen. Ghislaine kleedt zich uit in hun bijzijn om te laten zien dat bloot doodnormaal is en spreekt met de meisjes over seks. Uiteindelijk moeten ze Epstein masseren en worden al snel misbruikt door de miljardair. In sommige gevallen vergreep ook Maxwell zich aan de slachtoffers, aldus aanklager Audrey Strauss.

Staat Trump ook in haar boekje?

Iedereen in de wijde omgeving van Epstein/Maxwell haast zich inmiddels om afstand te nemen nu Ghislaine Maxwell achter de tralies zit en haar zwarte boekje in handen van de FBI is. Tesla-baas Elon Musk (49) tweette bijvoorbeeld dat hij helemaal niet wist wie Ghislaine was. Dat ze samen op de foto stonden kwam omdat Ghislaine, ongevraagd, naast hem was komen te staan. Anderen, waaronder Epstein invloedrijke vrienden als de Amerikaanse president Donald Trump (74), ex-president Bill Clinton (73), koningin Elizabeths zoon prins Andrew (60), producer Harvey Weinstein (68), acteur Kevin Spacey (60), acteur Woody Allen (84), goochelaar David Copperfield (63), Victoria’s Secret-eigenaar Leslie Wexner (82), en Rolling Stone Mick Jagger (76) doen er voorlopig het zwijgen toe.

Zij vragen zich angstig af: is Ghislaine Maxwell nu van plan letterlijk een boekje open te doen? Goede vriendin van Ghislaine Maxwell, Laura Goldman, denkt dat Ghislaine bij de verhoren niets zal loslaten. En al zeker niet over prins Andrew. Dat zwijgen zou de zaak nog complexer maken, want Jeffrey Epstein zelf kan ook geen antwoorden meer op prangende vragen van de FBI over zijn eigen wangedrag en dat van zijn vrienden. Hij overleed afgelopen zomer in een gevangeniscel.

Maxwell wordt dan ook streng bewaakt nu zij achter de tralies zit. Camera’s in haar cel houden haar voortdurend in de gaten. De voornaamste reden hiervoor is om te voorkomen dat ook zij op een dag dood wordt aangetroffen.

Tegen Ghislaine liggen er nu zes aanklachten bij de rechter, waaronder het ronselen van minderjarige meisjes voor seksuele handelingen. Maxwell riskeert 35 jaar cel voor haar aandeel in de zaak.