RTL zet ruziemakers Frank en Rogier op straat

0

Op straat! RTL heeft het contract met het duo Frank en Rogier ontbonden. Volgens de commerciële omroep hebben de makers van het programma De Druiventros: d’r op of d’r onder contractbreuk gepleegd omdat zij zich niet aan gemaakte afspraken over praten met de media hebben gehouden. Het duo kwam de laatste maanden vooral in het nieuws omdat zij hun vechtscheiding via de media uitvochten. Dat heeft ze nu de kop gekost.

RTL wil niet reageren op de berichten dat de zender het contract met programmamakers Frank Jansen en Rogier Smit heeft ontbonden, zoals Evert Santegoeds maandagavond vertelde in Shownieuws. Volgens Santegoeds zou het duo contractbreuk hebben gepleegd omdat zij zich niet aan gemaakte afspraken over praten met de media hebben gehouden.


Dat publiekelijk ruziemaken begon eind vorig jaar na hun scheiding. In augustus liet RTL al weten om die reden voorlopig geen programma’s meer met Frank en Rogier te gaan maken. Frank ontkent het verhaal dat de RTL-directie nu zou hebben besloten om definitief met Rogier en hem te breken en dat de commerciële zender het contract heeft opgezegd. “Nee, dat is niet waar. RTL heeft besloten om geen gezamenlijke programma’s met Rogier en mij te maken, maar dat is zo langzamerhand al geen nieuws meer. () Ik blijf beschikbaar voor RTL. Of dat ook voor Rogier geldt, weet ik niet. Daar bemoei ik me niet mee. Ik heb onlangs nog opnamen gemaakt voor Ranking the stars en ik sta er voor open om in andere programma’s mijn opwachting te maken. Ik heb zelf ook wat ideeën”, aldus Frank vandaag in De Telegraaf.

De relatie tussen Frank en Rogier mag inmiddels voorbij zijn, ze zijn nog wel altijd verwikkeld in een vechtscheiding. Begin deze maand liet Rogier nog beslag leggen op de betaalrekening van Frank. Die spande een kort geding aan en won. De beslaglegging op zijn rekening werd, op last van de rechter, opgeheven. “Het kort geding heeft even geduurd, maar er was wel meteen een uitspraak. De rechter heeft bepaald dat alle beslagen onmiddellijk moesten worden opgeheven, zodat ik vanaf nu weer bij mijn geld kan. Rogier blijkt ten onrechte actie tegen mij te hebben ondernomen,” vertelde Frank aan De Telegraaf.


Frank hoopt nog altijd dat het contact met Rogier wat beter wordt. Nu is het contact tussen de twee “minutieus”, vertelde Frank afgelopen zondag voor de camera van Shownieuws bij de première van de musical Titanic. “Er is nog veel irritatie en dat is jammer, dat moet gauw slijten.”

Frank en Rogier werden in 2009 bekend door hun deelname aan het NPO-programma Bij ons in de PC. In 2017 volgde deelname aan Steenrijk, Straatarm, waar ze in een aflevering het ‘steenrijke’ stel waren. Daarna maakten ze voor SBS het succesvolle Paleis voor een Prikkie. Twee jaar geleden stapten de twee over naar RTL, waar ze een driejarig contract tekenden dat nu dus ontbonden zou zijn vanwege hun ruziemakerij.