RTL REL! ‘Zwangere’ Eva Jinek haalt uit naar Bridget Maasland: ‘Ik ben beledigd tot op het bot’

0

Eva Jinek – Foto: RTL/William Rutten

Dat Bridget Maasland en Rob Goossens in RTL Boulevard hebben gesuggereerd dat Eva Jinek zwanger zou zijn van haar tweede kind maakt dat RTL Late Night-presentatrice fors uithaalt naar haar RTL-collega’s. “Ten eerste: ik ben niet zwanger. Ten tweede: ik ben de juiste persoon op de juiste plek bij dat programma, en dat er toch meteen wordt gesuggereerd dat ik wel zwanger moet zijn omdat er een man bij komt, vind ik beledigend tot op het bot.”


Bridget Maasland en Rob Goosens suggereerden in Boulevard eind november dat Humberto Tan is toegevoegd aan het Late-Night-team van RTL 4 omdat Eva Jinek zwanger zou zijn. Jinek reageerde toen niet, maar dat doet ze nu wel in een interview met Antoinnette Scheulderman in Nouveau . RTL Boulevard bedrijft seksisme, vindt Eva. “Als ik een kerel was geweest, had niemand dit überhaupt gezegd. Het is dus seksisme in z’n alledaagse, meest irritante vorm.”

“Ten eerste: ik ben niet zwanger. Ten tweede: ik ben de juiste persoon op de juiste plek bij dat programma, en dat er toch meteen wordt gesuggereerd dat ik wel zwanger moet zijn omdat er een man bij komt, vind ik beledigend tot op het bot.”


Maasland en Goossens hebben het gedaan bij Jinek. “Dat belangrijke stappen in een vrouwencarrière zo snel worden gelieerd aan een man of een zwangerschap, moet stoppen. In de dertien jaar dat ik nu op televisie ben, ging ik nooit in op roddels, maar in dit geval wil ik het toch benoemen, omdat het puur seksisme is.”

Eva is meer dan teleurgesteld in haar RTL-collega’s. “Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat een ongeïnformeerd iemand (Jinek heeft het over Rob Goossens, red.) in een roddelprogramma als RTL Boulevard zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn, om zulk broddelwerk af te leveren.”

Dat ook Bridget Maasland suggereerde dat Jinek zwanger zou zijn begrijpt Eva Jinek al helemaal niet. “Dat nota bene een vrouw eraan meewerkt! Mijn broek zakte ervan af. Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd.”