Roxeanne over nieuwe Hazes-documantaire: ‘Ik vind oprecht dat ze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden’

0

De documentaire ‘Kleine jongen – het echte leven van André Hazes’ doet dochter Roxeanne Hazes (28) alleen maar pijn. Niet alleen hebbende makers tegen haar uitdrukkelijke wens gebruik gemaakt van door haar geschoten privébeelden, Roxeanne zegt ook: ‘Ik vind oprecht dat ze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden.’

“Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen had ik deze beelden graag privé gehouden”
In een post op Instagram schrijft Roxeanne Hazes dat ze zich zelden uitlaat over familiezaken, maar zich nu genoodzaakt voelt dat toch te doen. ‘Ik ben geen onderdeel van dat gesprek en heb mijn eigen leven en carrière. Ik werk niet mee aan deze reeks. Ik ben hier destijds voor benaderd en na een aantal gesprekken en het zien van een presentatie, voelde het niet juist om hierin te verschijnen.’


Maar desondanks zit de serie vol met privébeelden van het gezin Hazes – waarvan sommigen zelfs voor Roxeanne nieuw zijn. ‘Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen had ik deze beelden graag privé gehouden en op en zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien.’

In de intro van het programma, dat ook de komende weken nog te zien is, zitten ook beelden uit de laatste fase van het leven van André. Roxeanne: ‘Dit zijn beelden die ik met mijn (van hem gekregen) camcorder heb gefilmd en die voor mij ongelofelijk dierbaar zijn. Dit zijn één van de laatste gesprekken tussen hem en mij. Deze beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn.’


In de post laat ze tevens weten ook geen toestemming te hebben gegeven voor het gebruik van de beelden. Het doet haar pijn dat deze wens door de makers is genegeerd en dat het ‘de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt’.

De zangeres benadrukt dat ze niet mee wilde werken aan de documentaire, niets te maken heeft met haar moeder. ‘Dit is geen ordinaire pesterij. Ik vind oprecht dat ze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden (…) Ik eer mijn vader op mijn eigen manier en op mijn eigen momenten en zal dat in de toekomst ook met enorm veel liefde blijven doen.’

Omroep AVRO/TROS laat in een verklaring aan Shownieuws weten: “De documentaire Kleine Jongen is een eerbetoon aan André Hazes, gemaakt met medewerking van zijn vrouw, zoon en vele andere naasten. We portretteren de mens, en tevens familieman, achter de geroemde Nederlandse volkszanger in dit jaar waarin hij 70 jaar zou zijn geworden. Zijn dochter Roxeanne heeft besloten geen actieve rol te spelen in deze documentaire en dat is haar goed recht. De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire. Helaas komt er wel een kort shot voor in de intro van de serie. Dit is inmiddels aangepast.”