ROXEANNE HAZES neemt afscheid van broer Dré en afstand van moeder Rachel

0

Het is voor mij heel moeilijk om te zeggen: ‘Ik leef mijn eigen leven.’ Maar daar komt het wel een beetje op neer,’ zegt Roxeanne Hazes. En dat betekent dat de 24-jarige zangeres niet alleen afscheid heeft genomen van haar broer Dré, met wie ze al jaren in onmin leeft, maar ook afstand genomen van moeder Rachel.

Voor het eerst praat Roxeanne Hazes uitgebreid over de breuk in de familie Hazes. Anderhalf jaar geleden liep het mis tussen Dré junior aan de ene en zijn zus en moeder aan de andere kant. Een familievete’ die volgens ingewijden zou gaan om geld gaan en om de zestien jaar oudere vriendin van Dré, met wie hij vorig jaar een zoon kreeg, André Hazes III. Sindsdien praten Roxeanne en moeder Rachel niet meer met Dre.


Dre Hazes

‘Ik heb hem moeten loslaten, het allermoeilijkste wat er bestaat. Ik ben er niet meer elke dag verdrietig over, want dat heeft geen zin. Hij en zijn gezin willen geen contact. Denk ik. Ik heb ze altijd op de hoogte proberen te houden, van het aanzoek, van het feit dat het met mama niet goed ging. Ik heb het hem laten weten, maar kreeg geen antwoord. Mama heeft een paar keer geprobeerd te bellen, maar hij hing op. Ik ga me niet meer gek laten maken, ook niet door mijn broertje,’ zegt Roxaenne over de vete in een lang interview in de magazine-bijlage van De Volkskrant.


Zelfs op Instagram volgt Roxaenne haar broertje niet meer. ‘In het begin volgde ik alles. Maar wat heb ik eraan? Mensen vroegen me: maar mis je dat kind dan niet, je neefje? Nee, want ik heb hem nooit gezien. Ik vind het jammer, dat wel. Voor mij helpt het dat ik nu zo gelukkig ben met Erik. De slechte dingen komen niet meer in mijn auraatje.’

In het interview vertelt Roxeanne ook dat ze afstand heeft genomen van moeder Rachel, die een paar maanden geleden vanwege een depressie zelfs moest worden opgenomen. ‘Een dappere beslissing van haar. Depressiviteit wordt erg onderschat. Ze kon het geluk in het leven niet meer vinden en had dus hulp nodig.’

Een depressie die volgens dochter Roxeanne ook te maken heeft dat haar kinderen, waarover Rachel waakte als een moederkloek, haar steeds minder nodig hebben?

‘Ik heb het haar zo vaak proberen uit te leggen: ‘Natuurlijk ben jij nog nodig!’ Ze wordt straks oma, waarschijnlijk. We zijn ermee bezig, maar het moet je gegeven zijn. Mijn moeder blijft altijd mijn moeder. Maar ze hoeft niet meer bij mij op de bank te zitten met een arm om mij heen, die rol heeft Erik nu. Ik hoop heel erg voor mijn moeder dat ze ook een mooie liefde vindt.’

En dat afstand nemen ging moeder Rachel, zo zegt haar dochter, niet makkelijk af. ‘Ik kan dat haar niet kwalijk nemen. Wij deden alles samen, ook het werk. Ze is nu wat vaker in haar huis in Almere, daardoor krijgen we allebei wat meer lucht. Het is voor mij heel moeilijk om te zeggen: ‘Ik leef mijn eigen leven.’ Maar daar komt het wel een beetje op neer.’