ROXEANNE HAZES: ‘Ik heb veel emotionele manipulatie meegemaakt’

0

Roxeanne Hazes heeft een nieuwe single: Geen Sorry. En die tekst gaat volgens Roxeanne over de emotionele manipulatie die zij in haar leven heeft meegemaakt.

In Matthijs Gaat Door liet Roxeanne zaterdagavond het nummer Geen Sorry voor het eerst horen en vertelde ze ook het verhaal achter het lied. Roxeanne schreef Geen Sorry samen met Kraantje Pappie. “Ik wilde een liedje maken over gaslighting. Een thema die in Nederland nog niet heel veel besproken wordt”, vertelt ze. Als Matthijs van Nieuwkerk vraagt of ze deze term kan uitleggen zegt ze: “Gaslighting betekent eigenlijk emotionele manipulatie. Dat is iets wat ik best veel heb meegemaakt om mij heen, dus ik wilde daar graag een liedje over maken.” Het is volgens de Hazes-telg geen boos liedje. “Het eigenlijk een heel hoopvol liedje, over iemand die daaruit komt en de kracht weet terugvindt.”


“Ik zal een slachtoffer of een held zijn, maar de dader ben ik niet”, vindt Hazes de mooiste zin uit het liedje. “Hiermee verwoord ik hoe een gaslighter te werk gaat. Als je iemand aanspreekt op zijn doen en laten, van: je doet me hier pijn mee of ik vind dit niet prettig, dan zal je vaak merken dat iemand zegt: ja, maar jij doet dit en hoe kan je dit nou over mij zeggen. Dus diegene is altijd het slachtoffer, de held, maar nooit de dader.”

Roxeanne Hazes hoort van Matthijs dat hij altijd een fan van haar muziek is geweest. “Misschien verbeeld ik me dit, omdat André je vader was, maar de blue van André zit in jouw nummers. De pijn, de melancholie.” Roxeanne Hazes: “Het is grappig dat je dat zegt. Ik denk dat als ik dan iets heb geërfd van hem.. Ik heb veel dingen van hem geërfd: dingen in mijn gezicht of karaktereigenschappen. Maar de melancholie van zijn leven, dat is denk ik wel een beetje het Hazes-DNA wat in mij zit. Dus ik merk ook dat ik heel veel in mijn eigen liederen terugvind.”