ROXEANNE HAZES betwist in rechtbank dat moeder RACHEL ook aanpraak kon maken op miljoenenerfenis ANDRE HAZES senior

0

(Beeld: Instagram)

Roxeanne Hazes staat 9 februari tegenover moeder Rachel voor de rechter. De inzet: de miljoenenerfenis van André Hazes senior. Roxeanne en haar broer André waren samen met hun moeder de enige erfgenamen van wijlen volkszanger. In 2020 zette Roxeannes woordvoerder Tomlow al vraagtekens bij het erfgenaamschap van Rachel. “Zij was geen erfgenaam en beheert ook niet zijn nalatenschap. Uitsluitend de kinderen waren erfgenaam”, zei de jurist destijds.


Roxeanne Hazes spant een kort geding aan tegen haar moeder Rachel Hazes over de erfenis van André Hazes senior. In een verklaring liet de woordvoerder van Roxeanne aan RTL Boulevard weten dat ‘maandenlang achter de schermen, buiten de media en zonder procedures, geprobeerd is om opheldering te krijgen over een aantal relevante zaken’. “Helaas blijft, gezien de gedane onderzoeken, er niets anders over dan dat de rechter de knoop doorhakt, hoezeer ook geprobeerd is om dit te voorkomen.” Het kort geding dient op 9 februari in de rechtbank in Utrecht.

Roxeanne werd gesteund door de persoon die na het overlijden van Hazes senior in 2004 testamentair bewindvoerder was. In de verklaring zeggen Roxeanne en de bewindvoerder het te betreuren dat het nieuws van het kort geding in de media bekend is geworden. “Zij zijn van mening dat de geschillen niet in de media, maar in de rechtszaal behandeld dienen te worden.”


Roxeanne en haar broer André waren samen met hun moeder de enige erfgenamen van wijlen volkszanger, maar in een andere rechtszaak namens een voormalige vriendin en zakenpartner van Rachel Hazes, plaatste Roxeannes woordvoerder Tomlow in 2020 al vraagtekens bij het erfgenaamschap van Rachel. “Zij was geen erfgenaam en beheert ook niet zijn nalatenschap. Uitsluitend de kinderen waren erfgenaam”, zei de jurist destijds.

De relatie tussen dochter Roxeanne en moeder Rachel is al jaren slechts en kwam bereikte afgelopen jaar  een dieptepunt toen de zangeres op tv, in Beste Zangers, vertelde hoe ze haar moeder direct na de dood van haar vader heeft moeten missen. Roxeanne was toen 11 jaar oud. “Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen. Ik heb elke avond een foto van mijn vader en moeder bij me gehad, elke avond huilend tegen gesproken: ‘Kom alsjeblieft terug.’”

Ook zei Roxeanne dat ze als klein meisje bij vreemde gezinnen werd ondergebracht als haar vader moest optreden. Zo zat ze bijvoorbeeld eens naakt bij een man op de bank wiens familie nudisten bleken te zijn.

Na de dood van Hazes, achttien jaar geleden, werd beweerd dat de volkszanger en Rachel al gescheiden waren ten tijde van zijn overlijden. Maar daar is tot nu toe nooit enig bewijs voor geleverd. Hazes is nog altijd een van de populairste Nederlandstalige artiesten en dat levert jaarlijks een miljoenenbedrag op.

Volgens Rachel erfde zij en de kinderen na de dood van Hazes, naast de miljoenenvilla in Vinkeveen en de muziekrechten, slechts grote schulden. Ze zei dat ze het huis meteen moest verkopen. Dat gebeurde in werkelijkheid pas twee jaar later.Rachel Hazes zei eerder over de erfenis van Andre: “Ik geef mijn leven letterlijk en figuurlijk voor mijn man, waar ik dag en nacht voor aan het werk ben. Dat doe ik met liefde, maar het is een behoorlijke klus om dat te managen. Diep in mijn hart had ik die klus liever niet gehad. Ik ben er elke dag mee bezig.”