Pagina titel ...
zondag, januari 26
Rotterdamse havenbaron wilde tweede Anton Heyboer worden, maar blijft achter met het duurste huis van België

0

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!

Het oude kasteel werd in 1998 door Rijsdijk tot de grond toe afgebreken om er zijn eigen kasteel op te laten herrijzen
Het nieuwe kasteel wordt opgebouwd met dezelfde (gereinigde) stenen ook nog eens in dezelfde stijl
Aan luxe ontbreekt het niet
De kunstzinnige vrouwen met wie Rijsdijk het kasteel zou gaan delen zou het ook aan niets ontbreken
De gezamenlijke woonkamer
Acht vrouwen zouden allemaal een eigen suites krijgen
Naast de kasteelvilla is een cottagevilla
De villa voor het personeel
Ter vertier: een paardenmanege met binnen- en buitenpiste
Ook de stallen stralen luxe uit
In conditie zouden de dames kunnen blijven in de fitneeskamer
Er is nog niemand die de gevraagde 18 miljoen voor het optrekje wil betalen.
Een Rotterdamse havenbaron wilde in de voetsporen treden van de in 2005 overleden Anton Heyboer, maar blijft achter met het duurste huis van België

Havenbaron Jan Rijsdijk (71) droomde van een vrouwencommune al la de overleden Anton Heyboer. Om die droom te verwezenlijken kocht hij onder de rook van Antwerpen een kasteel. Maar de vrouwen kwamen niet en nu blijft Rijsdijk achter met het duurste huis van België dat blijkbaar ook nog eens niemand wil hebben…

(Lees verder na de advertentie)

 

In 1990 werd Jan Rijsdijk uitgeroepen tot Rotterdams havenman van het jaar en twee jaar later verkocht hij zijn bedrijf dat een bijna-monopolie had in de overslag van granen, kolen en fosfaten in die Rotterdamse haven voor 100 miljoen gulden (€ 45 miljoen euro).

Rijsdijk, die zelf ook schildert, gaat dan -geld genoeg- zijn droom najagen. Hij wil in de voetsporen treden van Anton Heyboer, de kunstschilder die tot zijn dood in 2005 met vijf vrouwen in een commune in de Den Ilp woonde en werkte.

Maar woonde Heyboer met zijn vrouwen in een zeer bescheiden woning, Rijsdijk pakt het even anders. Hij koopt een stuk grond van maar liefst 57 hectare – een park van tien hectaren én nog eens 47 extra hectaren aan weilanden en bossen – en laat het oude kasteel dat er staat in 1998 tot de grond aan toe afbreken om er zijn eigen kasteel op te laten herrijzen. Het nieuwe kasteel wordt opgebouwd met dezelfde (gereinigde) stenen ook nog eens in dezelfde stijl. De herbouw en renovatie nemen 5 jaar in beslag. Maar dan staat er een ook een KASTEEL met hoofdletters.

Naast de kasteelvilla is een cottagevilla, een gastenverblijf met stallen, een paardenmanege met binnen- en buitenpiste en stallen, een conciërgewoning en nog wat bijgebouwen.

De kunstzinnige vrouwen met wie Rijsdijk het kasteel wil gaan delen zal het ook aan niets ontbreken. Het kasteel dat Jan liet (her)bouwen is berekend op ACHT VROUWEN die allemaal een eigen suite hebben.

In 2006, het kasteel is dan af en ingericht, zegt Rijsdijk in een wervende videoboodschap om de dames over te halen bij hem in te trekken: “Ik ben op zoek naar gelijkgestemden en dat zijn geen vrouwen die denken dat ze me kunnen claimen. Meer dan één vrouw wil ik gelukkig maken. Seks is niet de hoofdzaak. Ik ben niet opzoek naar orgies maar naar wederzijdse liefde, respect en genegenheid.”

Maar bijna tien jaar later is de droom van Jan Rijsdijk in rook opgegaan bij gebrek aan kunstzinnige dames die in een superdeluxe Anton Heijboer-achtige commune vlak onder Antwerpen het leven wilde delen met de voormalig havenbaron. Er kwamen weliswaar zestig vrouwen op zijn oproep af, maar de meesten wisten niks van kunst en als ze zelf al kunst maakten, vond Rijsdijk de kwaliteit niet goed. En dan waren er nog dames die slechts zijn exclusieve kasteelvrouw wilden worden. En een aantal vrouwen vielen af omdat ze rookten, dronken of aan de drugs waren en daar heeft de havenbaron nu eenmaal een hekel aan.

Uiteindelijk koos Jan Rijsdijk toch maar voor een vrouw: op 24 april 2012 trouwde hij met de in Brits Guyana geboren en nu 45-jarige Savita Singh. Het huwelijksfeest op een boot die een toch door de Rotterdamse haven maakte werd opgeluisterd door LEE TOWERS.

Anno 2015 probeert Jan Rijsdijk zijn voormalig communedroom te verkopen, maar ondanks het feit dat zijn landgoed al tijden in de verkoop staat, is er nog niemand die de gevraagde 18 miljoen voor het optrekje wil betalen.

Leuk verhaal gelezen? Waardeer het!

De redactie van HollywoodHuizen tikte met veel plezier het verhaal dat u net gelezen heeft. Maar hoe wordt die redactie eigenlijk betaalt nu u gratis leest. Simpel: uit de opbrengst van de advertenties op deze pagina, maar helaas brengen die advertenties pas wat op als u er op klikt. En dat doet slechts 0,2% van de lezers, dus 2 op de duizend. U begrijpt het? Mogen we u daarom een vrijwillige bijdrage vragen? Tikken op een volle maag tikt toch wat lekkerder...

Redactie HollywoodHuizen

Totaal: € -


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0
HollywoodHuizen

GRATIS
BEKIJK