‘Roos en boos’: HERMAN BRUSSELMANS (65) deelt eerste foto van zoontje Roman

0

Herman Brusselmans (65) heeft een eerste foto gedeeld van baby Roman die heeft voor de gelegenheid een roze body aan heeft. ‘Roos en boos’ luidt het het bij de eerste foto van Roman Brusselmans, het pasgeboren zoontje van Herman en zijn 34 jaar jongere vriendin Lena.

Woensdag werd bekend dat de 65-jarige auteur voor het eerst vader geworden is. Vriendin Lena was uitgerekend in maart, maar omdat Lena zwangerschapsvergiftiging had, werd ze uiteindelijk ingeleid. “Met zijn 2,87 kilo is hij misschien een beetje aan de kleine kant, maar hij is wel erg lief en mooi”, aldus Brusselmans over de geboorte van zijn zoon in ‘Humo’.


De bevalling zelf is goed verlopen. “Lena is natuurlijk uitgeput – zo’n bevalling is arbeid – maar ook erg gelukkig.” Voor papa Herman had de bevalling iets minder langer mogen duren. “In het ziekenhuis heb ik voor de eerste keer sinds mijn vroege tienerjaren elf uur aan een stuk niet gerookt, en dat viel me eerlijk gezegd ongelooflijk tegen”, vertelde de auteur aan ‘Humo’.

Brusselmans was in het verleden al twee keer getrouwd, maar beide huwelijken bleven kinderloos. Afgelopen oktober vertelde de schrijver een zoontje te krijgen en dat zijn naam Roman zou worden. “Want ik snap niet waarom iedereen dat altijd wil verzwijgen tot na de geboorte”, zei hij. „Zodra we wisten dat het een zoontje was, hebben we nagedacht over namen. Het is Roman geworden. Voilà.”


Het feit dat Brusselmans op zijn 65e voor het eerst vader is, noemde hij eerder ‘een beetje confronterend’. “Lena en ik zijn nu vooral erg gelukkig. We waren niet ’aan het proberen’, zoals men dat dan zegt. Het was niet voorzien, niet gepland. Het is gewoon gebeurd”, luidde het.