Ronald Koeman lapt Spaanse lockdown aan zijn laars: op vakantie in Marbella

0

Heel Spanje zit deze Semana Santa Paasweek op slot met regionale lockdowns, maar dat het lijkt Barcelona-coach Ronald Koeman niet te deren. Koeman is met zijn vrouw vetrokken naar Marbella, waar zij een vakantiewoning hebben. Maar dat is verboden voor de in Catalonië werkende en wonende Nederlander naar Marbella, in Andalusië, te reizen.

Buitenlanders kunnen zonder problemen met het vliegtuig naar Spanje komen, maar inwoners van Spanje mogen vanwege de reisrestricties hun eigen autonome regio niet uit-reizen en andere regio’s in-reizen. Maar blijkbaar geldt dat niet voor ronald Koeman en zijn vrouw Bartina. zij gingen dooleuk op vakantie buiten de eigen regio Catalonië.


Koeman heeft er volgens de Spaanse pers ook geen geheim van gemaakt dat hij vanuit Catalonië, waar een regionale lockdown geldt, naar Andalusië is gereisd waar ook een regionale lockdown en zelfs een provinciale lockdown geldt, in dit geval de provincie Málaga.

Een verplaatsing naar een tweede of vakantiewoning is ook niet toegestaan in Spanje en die regel geldt voor iedereen die in Spanje woont. Dus ook voor Koeman en zijn echtgenote. maar Komean kon blijkbaar de verleiding niet weerstaan om naar zijn vakantiewoninging in Marbella te vertrekken. In Marbella werd Koeman daar door de Spaanse media gespot in een restaurant in gezelschap van Soren Lerby, oud collega van Koeman bij PSV.


FC Barcelona heeft vooralsnog geen commentaar op de verboden actie van de trainer en houdt het op ‘de trainer heeft net zoals de rest van het team enkele dagen vrij’.

Ook Real Madrid speler Marcelo kwam in opspraak nadat hij op social media een foto plaatste dat hij met zijn vrouw en kinderen bij het strand van Valencia was. Hij maakte, een verboden, reis van Madrid naar Valencia. De regionale overheid van de Valencia regio stelt een onderzoek in en kan Marcelo een boete geven.

De tweede voetballer die in opspraak kwam is Gonçalo Guedes die bij Valencia speelt en naar Ibiza vertrok voor een korte vakantie te genieten. Hij mocht niet alleen de Valencia regio niet verlaten.