Pagina titel ...
vrijdag, september 18
Romantisch weekendje Belgische koning Filip met zijn Mathilde kost belastingbetaler een ton!

0

Romantisch weekendje Belgische koning Filip met zijn Mathilde kost belastingbetaler een ton!


Direct na de eedaflegging van de nieuwe Belgische regering, op zaterdag 11 oktober, blijkt de Belgische koning Filip (54) zijn vrouw Mathilde (41) te hebben ‘ontvoerd’ voor een romantisch weekendje Cyprus. Kosten voor de Belgische belastingbetaler, van het met recht Koninklijke weekendtripje, honderdduizend euro!

Vakanties van de koning zijn ook in België, net als in ons land, privé, maar het koningspaar werd bij aankomst op Cyprus gespot door lokale media. En daarom weten de Belgen nu ook wat een koninklijk vakantie-uitje van twee dagen de belastingbetaler zo ongeveer kost. En dat is niet mis…

(Lees verder na de advertentie)

Gevlogen werd er door Filip en Mathilde, de kinderen van het paar bleven thuis, met de tweemotorig Embraer 135 in dienst bij het Belgische leger. De Belgische koning is bij wet verplicht een militair vliegtuig te nemen. Om veiligheidsredenen mag hij niet, in tegenstelling tot onze eigen Koning Willem-Alexander, met een lijnvlucht vliegen. Het was ruim zitten voor het koningspaar, want de Embraer is uitgerust met 34 stoelen.

De kosten voor een retourtje Brussel naar de luchthaven Paphos op Cyprus met een Embraer 135 blijken op sites waar privévliegtuigen kunnen worden gehuurd rond de 100.000 euro te liggen. Voor die kosten draait de Belgische belastingbetaler op.

Lees verder na advertentie

Bij het overnachten werd er door Koning Filip ook niet op een eurootje meer of minder gekeken. Op Cyprus huurde Filip en Mathilde a raison van 1500 euro per nacht een villa in het 5-sterren Anassa Hotel, behorend tot de groep van ‘leading hotels of the world’. Anassa is overigens oud-Grieks voor koningin.

Het hotel dat ligt op een afgelegen locatie op een heuvel en biedt veel privacy. Vanuit de gehuurde koninklijke villa was er voor het paar een adembenemend uitzicht op zee en voor Mathilde een ruime keuze aan spamogelijkheden in een luxe dorpse omgeving.

De ruime en lichte villa waar Filip en Mathilde hun romantisch weekendje beleefden zijn stijlvol ingericht met koele marmeren vloeren en mediterrane meubels, bieden uitzicht op de zee, beschikken over een zeer comfortabel woongedeelte en een eigen zwembad.

Precies twee dagen verbleven Filip en Mathilde op Cyprus, want maandagmiddag stapten ze in het vliegtuig dat ze weer naar Melsbroek, het militaire deel van de luchthaven van Zaventem bij Brussel bracht.

De Embraer jet is overigens maar een van de vliegtuigen die Koning Filip te beschikking staan. De grootste is een Airbus 321. Wel kleiner dan de afgelopen mei vervangen Airbus A330. Nadeel is wel dat de actieradius van de A321 minder is en dat er minder passagiers -150- in kunnen. De A321 van Filip is is wél aanzienlijk groter dan het Nederlandse regeringsvliegtuig, een Fokker 70, dat ook een kleiner bereik heeft.

Daar wordt overigens door de Oranjes vaak gebruik van gemaakt. Uit het jaarverslag 2013 over de Begroting De Koning, blijkt dat voor privéreizen met het regeringsvliegtuig 143.000 euro is betaald, 26.000 voor de Gulfstream van Defensie, en nog eens 61.000 voor de inhuur van burgervluchten voor privédoeleinden. Voor kosten wegens openbaar belang werd er nog eens voor 599.000 euro gevlogen door Willem-Alexander, Maxima en prinses Beatrix.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0