ROBIN MARTENS beschuldigt zeven agenten van liegen (De corruptie die je in films of series ziet, bestaat volgens haar ook in Nederland)

0

(Beeld: YOUTUBE CILLIE&ROBIN)

Robin Martens (30) hoopt dat de waarheid rondom het incident met een politieagent in 2019 alsnog boven tafel komt. Op basis van de onderzoeksgegevens, waaronder bevindingen van de politie, beeldmateriaal en getuigenverklaringen stelde de officier van Justitie vast dat Martens zich schuldig had gemaakt aan mishandeling van een agent. Martens ontkende vanaf dag een, maar sloot wel een deal met het Openbaar Ministerie. Daar heeft ze nu blijkbaar spijt van, want volgens de GTST-actrice hebben zeven agenten als getuige niet de waarheid aan de rechter vertelt over het incident.


In september 2019 raakte de oud-soapie in opspraak toen ze ervan werd beschuldigd een politieagent te hebben mishandeld. Robin heeft nooit kunnen bedenken dat ze zoiets zou meemaken. De corruptie die je in films of series ziet, bestaat volgens haar ook in Nederland. Robin Martens zegt in gesprek met ‘Fabulous Mama’ opnieuw dat ze de agent enkel een duw gaf en tegen hem schreeuwde, zoals ze vlak na het incident al zei toen ze aanschoof in ‘Beau’.

Ook zegt ze in het blad: “Er zijn nare mensen op deze wereld en die agent is één van hen. Dat durf ik wel te stellen als je liegt dat ik je acht keer heb geslagen. En als je beweert dat je op de grond hebt gelegen, terwijl dat absoluut niet het geval was. Er waren veel getuigen, maar zeven van hen waren politieagenten. Dan is het eigenlijk al een verloren zaak, want die agenten houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd.”


Robin vertelt ook dat ‘haar ogen zijn geopend’ en dat ze bijna geen nieuws meer kijkt sinds het voorval. “Nadat het incident in de pers was geweest, kreeg ik allerlei privéberichten waarin stond dat ik dood moest en dat ik een hulpverlenersmishandelaar was. “Ik heb in die tijd bijna de verkeerde keuze gemaakt. Ik wilde niet meer. Ik sloot mezelf een maand lang op in m’n huis, omdat ik niet naar buiten durfde. Ik was bang dat mensen mij als ‘die agentmishandelaar’ zagen. Heel moeizaam ben ik uit dat diepe dal geklommen.”

Op basis van de onderzoeksgegevens, waaronder bevindingen van de politie, beeldmateriaal en getuigenverklaringen stelde de officier destijds vast dat Martens zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van een ambtenaar in functie. Volgens Martens ging het om een duw omdat ze een 17-jarige vriend tijdens een opstootje op straat wilde beschermen. De politie bracht na het incident een bericht naar buiten. Daarin stond letterlijk: ‘Plotseling kwam een vrouw aanlopen die de politieman beetpakte en hem meerdere malen hard in het gezicht sloeg. Ze werd aangehouden voor mishandeling en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een hoog promillage alcohol geconstateerd’.

Later sloot het OM een deal met Martens. “Door geweld te gebruiken tegen een politieagent is zij ernstig over de schreef gegaan. Medewerkers met een publieke taak, zoals politieagenten, doen hun werk en zijn er om onze samenleving veilig te houden. Helaas worden deze personen regelmatig geconfronteerd met geweld, het OM zal in dit soort zaken strafrechtelijk ingrijpen. Geweld tegen deze personen wordt strenger bestraft”, aldus het OM. De voormalig GTST-actrice accepteerde een taakstraf van 45 uur en een boete van 300 euro.