Robbie Wiliams wint burenruzie van Led Zeppelins Jimmy Page en mag zijn huis met 46 kamers gaan verbouwen

0
Het huis van Williams heeft 46 kamers...
De zanger deed veel water bij de wijn
Jimmy Page is bepaald niet blij
In Londen is een jarenlange strijd tussen Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page (71) en popster Robbie Williams (41) in het voordeel van die laatste beslist. Hij mag zijn woning verbouwen, ondanks de bezwaren van zijn buurman.


Het begon allemaal, toen Robbie Williams in 2013 het huis naast Jimmy Page kocht. Hij had dit na de dood van de vorige eigenaar, filmmaker Michael Winner, voor een slordige 24 miljoen euro op de kop kunnen tikken -een ‘prikje’ in deze wijk van Londen, Holland Park.

Toch was de villa met 46 kamers en privébioscoop niet helemaal naar de zin van Williams. Hij wilde een nieuwe
kelder met zwembad en een extra garage. En dat zag buurman, de Led Zeppelin rocklegende Jimmy Page niet zitten.


Page (71) woont al sinds 1972 in een eeuwenoud landhuis naast het optrekje van Williams. “Ik ben bang dat de werkzaamheden trilling veroorzaakt met als gevolg schade aan mijn huis.” Page wendde zich tot de lokale autoritetien om bezwaar te maken tegen de plannen van Wiliams.

Die kwam tot tweemaal toe met nieuwe plannen op de proppen, maar ook die werden door Page afgekeurd. Los
van de trillingen vond de gitarist de nieuwe garage ook niet passen bij de stijl van het huis. Andermaal deed Williams water bij de wijn. Hij schrapte de nieuwe kelder met zwembad en besloot het bestaande zwembad te vernieuwen.


Williams schaafde zijn plannen uiteindelijk zo bij, dat de stedenbouwkundigen van de Londense wijken Kensington,
Chelsea en het Brits historisch genootschap uiteindelijk toch hun zegen gaven aan zijn plannen. Robbie Williams mag zijn verbouwingen nu uitvoeren onder strikte voorwaarden. Zo moeten alle graafwerkzaamheden met de hand gebeuren en er moet nog een trillingsmonitor aan Pages huis komen zodat die kan controleren of Williams zich aan de vergunning houdt.