Robbert Boekema, ex-zakenpartner Wendy van Dijk, verdacht van faillissementsfraude in DISQ-zaak

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Robbert Boekema, de voormalige zakenpartner van Wendy van Dijk (49), wordt verdacht van faillisementsfraude. Robbert en Wendy, ook nog eens vermeende geliefden, liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch wegens een zakelijk conflict. Bij invallen in een bedrijfspand en vier woningen van de verdachten, waaronder ook de vader en een zwager van Boekema, zijn ook wapens en een hennepkwekerij aangetroffen.

Boekema zette samen met Wendy fitnessbedrijf DISQ op. Na ruzie over de te volgens koers ging het bedrijf eerder dit jaar failliet. Volgens De Telegraaf verdenkt De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) Boekema er nu van dat hij de voorraad Disqs aan het bedrijf heeft onttrokken en daarbij gebruik zou hebben gemaakt van vervalste aktes.


Ook de vader van Robbert en zijn zwager zijn verdachten. Vorige week werden er invallen gedaan bij een bedrijfspand en vier woningen van de verdachten. Volgens de FIOD zijn goederen in beslag genomen die zijn onttrokken aan de failliete boedel. Het gaat o.a. om een grote hoeveelheid Disqs die via een andere onderneming van de verdachte alsnog te koop werden aangeboden. De rechter en curator hadden deze voorraad echter aan Wendy toegewezen. Robbert werd al eens veroordeeld om de voorraad terug te leveren, maar weigerde dat. Wendy heeft al eerder aangifte bij de politie gedaan.

De FIOD verdenkt de verdachten ervan dat goederen uit een failliete onderneming zijn overgeheveld naar een andere onderneming van de verdachte. Vermoedelijk is op deze wijze minimaal 400.000 euro aan de failliete onderneming onttrokken. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van vervalste aktes.


Share.