Rob Kamphues wil best nog een keer een kind bij 29-jaar jongere vrouw…

0

Foto: fransvanzijst.nl

Het was de showbizrel van 2011: Na een korte verhouding met Rob Kamphues (59) beweert veel jongere vriendin Mona-Liza Machado zwanger te zijn van de schrijver, tv-presentator en cabaretier. Hij ontkent. Een dna-test wijst uit dat de toenmalig KRO-Reünie presentator inderdaad de vader is van dochtertje Monica Louise en gaan de geliefden sindsdien ‘ruziënd’ door het leven. En nu nog geen tien jaar later wil Kamphues best nog  een vierde kind met huidige liefde, het 29-jaar jongere model Anna Arendshorst…


Toen Rob Kamphues acht jaar geleden voor de derde keer vader werd van dochter Monica-Louise werd de affaire die hij had met Haagse Mona-Liza breed werd uitgemeten in de media. “Iedereen kent het verhaal”, zei Rob destijds. “Ik heb een verhouding gehad met een vrouw, die is zwanger geraakt, zonder dat we dat wilden, en ik had de relatie allang beëindigd. Maar daarna heeft ze mijn leven geterroriseerd. En niet alleen dat van mij, maar van mijn hele omgeving. Van mijn familie, van mijn gezin, en dat hakt er enorm in.” Uiteindelijk kwamen rechters aan te pas voordat hij zijn dochter mocht zien.

Afgelopen zaterdag vertelde Kamphues dat de relatie met moeder Mona-Liza nog altijd niet optimaal is. 
‘Ik wil er niet te veel over zeggen, omdat ik de broze verstandhouding die nu is opgebouwd niet wil beschadigen. Wat ik wel kan zeggen is dat mijn dochtertje een geweldig kind is. Het is een wondertje dat uit die ellende zoiets bijzonders opbloeit. Een keer per maand mag ik haar zien en dan doen we spelletjes, of we bekijken een musical. Daar ben ik blij om. Ik hoop er ooit meer voor haar te kunnen zijn. Ogenschijnlijk snapt zij dat dit nu moeilijk is. Maar ze weet dat ik van haar houd, en zij houdt van mij. Dat is wat het leven ons momenteel te bieden heeft.’


Robs nieuwe liefde heet Anna Arendhorst

Opmerkelijk mag heten dat Kamphues er nu over denkt voor de vierde keer vader te worden als huidige, 29 jaar jongere, vriendin Anna Arendshors dat echt zou willen. “Ze heeft gezegd: óf ik wil een kind óf drie honden. Nou, dat is een deal, riep ik. Maar als over vier jaar haar biologische klok begint te tikken, mogen we beiden van mening veranderen, vind ik. Dan word ik maar Charlie Chaplin, kan mij het rotten. Rob de Nijs desnoods.’’ Rob de Nijs die nog op zijn zeventigste vader werd…

En dan gebeurt er toch iets wat Rob bij de start van  hun relatie niet had verwacht. ‘Aan het begin zeiden we over onze toekomst: laten we een leuk jaar hebben en er dan achter komen dat het niet voor de eeuwigheid is. We zijn nu anderhalf jaar verder. Hoe langer je bij iemand blijft, hoe moeilijker je afscheid neemt. Grappig: het leeftijdsverschil tussen haar en mijn oudste zoon is maar tien jaar. Ze hebben weleens geintjes en interesses waarbij ik een volkomen buitenstaander ben. Prima. En de indiepop die ik mooi vind, Elbow bijvoorbeeld, noemt zij depressieve zelfmoordmuziek, ‘zegt Kamphues in de krant.