ROB DE NIJS kan geen stap meer zetten en is aan rolstoel gekluisterd

0

De gezondheid van Rob de Nijs gaat hard achteruit. De zanger kan geen stap meer zetten en is aan zijn rolstoel gekluisterd. “Het is niet anders, ik heb die ziekte (Parkinson, red) en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Rob de Nijs kan letterlijk’ geen stap meer zetten’ en kan zich nog slecht voort bewegen in zijn rolstoel. Dat vertelt de 79-jarige zanger in een interview met weekblad ‘Privé’, dat met hem meeging op vakantie naar Curaçao. “Ik kan nu geen stap meer zetten”, zegt Rob de Nijs. Ondanks de ziekte van Parkinson maakt hij het naar eigen zeggen goed. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”


Die reis naar naar Curaçao stond al sinds 2020 op de planning, maar moest vanwege corona steeds worden uitgesteld. “Maar het is ervan gekomen… En het was geweldig.”

Afgelopen zomer nam Rob de Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. een concert dat op nieuwjaarsdag bij Omroep MAX wordt uitgezonden. “Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: Het is mooi geweest. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan. Ergens hadden we de vouchers van die afgezegde reis nog liggen en kort na mijn afscheidsconcert dacht ik: ’Kom op, we gaan gewoon’. Henriëtte had zich er destijds ook zo op verheugd en het was toen zo’n teleurstelling geweest dat het niet doorging. Tot het laatst bleef het spannend of we weg konden, corona laait immers weer op, die rijen op Schiphol trokken me niet. Maar het is ervan gekomen… en het was geweldig!”


Wie niet mee ging naar Curaçao was middelste zoon Yoshi. en dat deed Rob de Nijs pin, maar het kon gewoon niet. “Dat vond ik wel heel erg, ja”, vertelt Rob. „Maar Yoshi, van wie we allemaal ontzettend houden, is een bijzonder kind dat veel zorg en aandacht nodig heeft. Dat moet je onder ogen zien. En zorg, en aandacht, heb ik zelf nu ook méér nodig dan me lief is. Daar is Jet ongeveer de klok rond mee bezig. We hebben het uitgebreid besproken en toch het moeilijke besluit moeten nemen om hem niet mee te nemen. Dat is verdrietig, voor iedereen, maar onder de huidige omstandigheden kon dat gewoon niet anders. Pleister op de wonde dat het goed was voor mijn oudste.”